Saveta Bogdan, truc natural pentru vopsirea ouălor de Paști: „Eu le leg cu ciorap..” Cum se pregătește artista pentru Sărbătorile Pascale/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Saveta Bogdan a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum se pregătește pentru Paști, dar și ce truc are pentru vopsirea ouălor. 

Saveta Bogdan este una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară. Artista se pregătește intens pentru Sărbătorile Pascale. În exclusivitate pentru Spectacola, vedeta ne-a mărturisit ce preparate va avea pe masa de Paști, dar și ce metodă alege pentru înroșirea ouălor.

Saveta Bogdan, truc natural pentru vopsirea ouălor de Paști

Paștele se apropie cu pași repezi, iar vedetele și-au pus deja șorțul și au intrat în bucătărie pentru a găti cele mai delicioase preparate tradiționale. Printre acestea se numără și Saveta Bogdan, care ne-a dezvăluit ce va avea pe masă, în ziua de Paști. Se pare că nu vor lipsi cozonacii, ouăle, drobul, dar și borșul de miel. Totodată, artista a recunoscut că fiica sa și-a dorit ca ea să meargă în America pentru a o ajuta la pregătirile de Paști, însă nu a putut ajunge, deoarece are o perioadă foarte aglomerată. 

”Și eu primesc Paștele ca toată lumea, cu lumină, cu cozonaci, cu ouă vopsite, ciorbă, borș de miel, friptură. Sunt preparate specifice acestei sărbători pe care trebuie să le pregătim. Mie îmi vin și finii, am foarte mulți fini care o să vină la mine și o să ciocnim. Trebuie să facem de toate. Fata mea s-a cam supărat pe mine, pentru că trebuia să merg în America să le vopsesc ouăle, dar la ei a fost Paștele mai repede cu o săptămână, pentru că soțul ei este catolic. Dar fata mea face și Paștele catolic și cel ortodox. Și cum ea a fost ocupată cu serviciul, nu a avut timp să facă pregătiri și s-a tot rugat de mine să merg la ea să le prepar eu toate cele. Deși mi-aș fi dorit să ajung mai devreme la ea, i-am spus că nu am cum pentru că eu mai am emisiuni la care să merg, am avut și spectacol de binefacere pentru Turcia și am destule pe cap în această perioadă. ”, a spus Saveta Bogdan, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Saveta Bogdan: ”De data aceasta o să le fac cum o să pot mai repede”

Cât despre vopsirea ouălor, Saveta Bogdan a dezvăluit ce metode are. Artista a mărturisit că preferă să respecte tradiția din bătrâni și să le vopsească cu foi de ceapă, sfeclă roșie sau lobodă roșie. Pentru a arăta cât mai frumos, îndrăgita artistă pune ouăle într-un ciorap, alături de diverse frunze, flori sau crenguțe. Deși preferă întotdeauna să le vopsească natural, Saveta Bogdan recunoaște că de data aceasta le va face prin cea mai rapidă metodă, deoarece are o perioadă foarte aglomerată. 

”Ouăle eu le vopsesc de joi, pentru că așa se face. Eu fiind ardeleancă, la mine se vopsesc vinerea ouăle, dar aici se fac de joia. Dacă am coji de la ceapă, le fac așa. Biata mamă strângea foile de ceapă roșie de la un an la un an, ca să vopsim ouăle cu ele. De obicei le vopsesc și cu coji de ceapă și cu sfeclă roșie și cu lobodă roșie. Eu le leg cu ciorap, pun o crenguță de pătrunjel, crenguță de mușcată și tot felul de flori. De data aceasta o să le fac cum o să pot mai repede. Îmi place să le fac, să le pun să fiarbă. Normal, mie îmi place să le fac natural, cu ceapă și cu sfeclă roșie. ”, ne-a mai spus îndrăgita artistă de muzică populară. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel