Saveta Bogdan, meniu de Paști. Cum se pregătește artista de marea sărbătoare: „Toate minunile”

Data publicării:
Descriere foto: Saveta Bogdan, sursa foto Facebook
EXCLUSIV
Descriere foto: Descriere foto: Saveta Bogdan, sursa foto Facebook

Saveta Bogdan a declarat, în exclusivitate pentru SPECTACOLA, cum se pregătește pentru sărbătorile Pascale. 

 

Saveta Bogdan este una dintre cele mai iubite interprete de muzică populară. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că artista este o gospodină desăvârșită. Vedeta a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, ce preparate va avea pe masa de Paște.

„Pentru masa de Paște pregătesc borș de miel, drob de miel, ouă roșii, cozonac, pască, iar din miel mai fac stufat. Mai fac friptură și toate minunile astea care se fac. În bucătărie mă ajută o prietenă care mai vine la mine, dar de obicei eu mi le fac singură pe toate, așa pe rând. Dacă am liber în noapte de Paște, am mai mult timp liber și mă încadrez cu pregătirile. Eu încerc să îmi pregătesc totul până la ora șase, că eu mai am și cântări. ”, a declarat Saveta Bogdan pentru Spectacola.

Ce tradiții și obiceiuri respectă Saveta Bogdan în perioada sărbătorilor Pascale

Saveta Bogdan ne-a dezvăluit ce tradiții și obiceiuri respectă în această perioadă. Pe lângă faptul că ține post și merge la preot pentru spovedanie și împărtășanie, vedeta face curățenie generală atât în casă, cât și în suflet. 

„Așteptăm cu drag să vină Paștele. În primul rând țin post, vreau să mă spovedesc și să mă împărtășesc, îmi fac curățenie generală în casă, mi-am făcut sfeștanie în luna martie. Eu țin foarte mult la toate chestiile astea, la tradiții, care sunt extraordinare. Eu trebuie să fiu curată, să mă împart cu toată lumea, să vorbesc, deși am destui dușmani, care unii chiar nu merită, dar caut să iert în perioada aceasta. Nu trebuie să fim supărați.

Dacă eram la țară, vopseam toți pomii și gardurile cu alb, că așa se face la noi în Ardeal. Trebuie să fim foarte buni și să ne facem curățenie generală, nu doar la suflet, ci și în case și în viață. Trebuie să căutăm să iertăm oamenii care ne-au necăjit, dar pe cât posibil să îi ținem la distanță. Eu iert, dar nu uit. Vreau să fie bine toată lumea.

Eu când fac mâncare de Paște, împart. Mie mi-au murit părinții, mi-au murit doi frați și vreau să le dau și lor de pomană, să fie și ei cu noi. Din tot ce fac, le dau și lor. ”, a mai spus artista. 

Ce superstiții are Saveta Bogdan

„În ziua de Paște este bine să punem un ou roșu într-un pahar sau într-o cană și să ne spălăm pe față. Îmi mai spunea o prietenă că în Oltenia, după ce vii de la Biserică, pui o bucată de pământ cu iarbă la pragul ușii și te ștergi pe picioare. 

Deocamdată sunt sănătoasă, îi mulțumesc lui Dumnezeu, sunt ca la 20 de ani. ”, a conchis Saveta Bogdan.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel