Sava Negrean Brudașcu, vândută la naștere, de frica unui blestem: "Avem o fetiţă şi nu avem nevoie de ea, vrem s-o vindem!"

Data publicării:

Cântăreața de muzică populară Sava Negrean Brudașcu are o poveste de viață dramatică. 

Invitata Irinei Păcurariu la „Reţeaua de Idoli” în ediţia de luni, 24 octombrie, de la ora 20:00, la TVR 2, a fost născută în inima Transilvaniei, în satul Buciumi. Încă de la naştere, destinul pare să fi fost scris de o mâna divină pentru interpreta de muzică populară Sava Negrean Brudașcu.

Lansată în lumea cântecului popular pe când era deja studentă la Filologie, odată cu participarea la emisiunea-concurs organizată de Televiziunea Română „Floarea din Grădină”, a urmat o carieră artistică de succes. Melodii precum „Doamne, ocrotește-i pe români!”, „A plecat moțu’ din țară”, de dragoste, de cătănie, balade, doine sau romanţe au propulsat-o între cei mai apreciaţi interpreţi din zona tradiţiilor. Albumul „Dorul meu și dragostea” i-a adus şi recunoaşterea oficială, trofeul „Discul de Aur”.

Sava Negrean Brudașcu: "Teama că aş putea să plec alături de fraţii mei, i-a făcut să încerce să păcălească moartea"

Povestea de viață a interpretei Sava Negrean Brudașcu este impresionantă. A avut șapte frați și toți au murit la vârste fragede. Familia a crezut că e vorba despre un blestem, așa că, după naștere, părinții au „vândut-o” unor vecini care nu aveau fete, ca să păcălească moartea. Pe aceeaşi idee a primit şi nume de băiat.


„Teama că şi eu aş putea să plec alături de fraţii mei i-a făcut să încerce mai multe lucruri ca să păcălească moartea. Şi printre astea a fost faptul că m-au „vândut” la naştere şi mi-au pus acest nume de Sava, neîntâlnit la fete, la femei”, a povestit Sava Negrean Brudașcu la „Reţeaua de Idoli”.

Irina Păcurariu: V-au vândut simbolic, adică v-au dat cuiva din familie sau din vecini...

Sava Negrean Brudașcu: Sigur... A strigat moaşa: "avem o fetiţă şi nu avem nevoie de ea, vrem s-o vindem!" Şi atunci au venit mai mulţi să mă ia.
Irina Păcurariu: Este asta o practică? A fost soluţia părinţilor?
Sava Negrean Brudașcu: Da, nu s-a mai întâmplat nici înainte şi nici după aceea... Nu e un ritual... Au încercat tot ceea ce au auzit în lumea aceasta că ar putea merge, doar să le trăiască copilul nou-născut”, a povestit solista de muzică populară la „Reţeaua de Idoli”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel