Șarpe veninos găsit ascuns în bradul de Crăciun al unei familii. Pisicile au descoperit musafirul nepoftit VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Șarpe veninos găsit ascuns în bradul de Crăciun al unei familii. Captura VIDEO YouTube
Descriere foto: Șarpe veninos găsit ascuns în bradul de Crăciun al unei familii. Captura VIDEO YouTube

O familie a avut parte de un șoc în momentul în care au descoperit un șarpe veninos printre decorațiunile din bradul de Crăciun. 

Rob și Marcela Wild au descoperit vineri, în locuința lor din Africa de Sud, unul dintre cei mai veninoși șerpi din Africa, ascuns între ghirlande și globuri. Cei doi au apelat imediat la un profesionist pentru a scăpa de musafirul nepoftit.

După ce au împodobit bradul cu doar câteva ore mai devreme, ei au observat pisicile care se holbau la ramurile acestuia.


Rob Wild și soția sa s-au mutat  din Costa Rica în Africa de Sud în urmă cu 18 ani. Bărbatul spune că este șocat de vizita șarpelui veninos.

 "Pisicile se uitau în brad, iar soția mea a spus "probabil că este un șoarece pe undeva pe acolo"", a declarat acesta marți pentru CNN.

În curând au descoperit însă un animal destul de diferit care se uita înapoi - un boomslang.

"Nu am știut ce era la momentul respectiv, dar apoi am căutat pe Google ce șerpi sunt în zona noastră și a apărut imediat ca fiind un boomslang. M-am gândit 'Sfinte Moise, acesta este regele tuturor șerpilor veninoși'", a spus bărbatul de 55 de ani.

Boomslangul este cunoscut ca fiind o specie timidă, dar este unul dintre cei mai veninoși din Africa. Veninul animalului provoacă hemoragii și poate fi fatal pentru oameni în cantități mici.

Specialistul în șerpi Gerrie Heyns a confirmat identitatea animalului când a ajuns la proprietatea familiei din Robertson, Western Cape, la scurt timp după aceea. Șarpele era femelă și avea o lungime cuprinsă între 1,3 metri și 1,5 metri, a declarat Heyns marți pentru CNN.

El a spus că a instruit familia să stea departe de copac, dar să "stea cu ochii pe șarpe" până la sosirea sa.


"Șarpele a rămas în copac timp de două ore până când am ajuns eu", a spus Heyns. El a folosit "clești de șerpi" pentru a-l așeza pe podea, unde era "mai ușor de manevrat", a adăugat el.

"Odată ce l-am ținut sub control, familia a venit imediat să vadă șarpele. Acesta nu a încercat să muște sau să fie defensiv pentru că nu i-am dat niciun motiv să o facă. Un moment înfricoșător s-a transformat într-un moment emoționant pentru copii", a spus Heyns.


Apoi l-a ținut în spatele gâtului și l-a pus într-un "tub". Cum se întuneca, Heyns a dus reptila acasă, unde a adăpostit-o temporar într-un țarc pentru șerpi înainte de a o elibera duminică în natură.

Heyns a declarat că șarpele ar fi intrat probabil pe proprietate în căutare de hrană, apă și adăpost.

"Probabil că atunci când a văzut prima mișcare a încercat să fugă în cea mai apropiată ascunzătoare care era copacul", a spus el.

Heyns, care a îndepărtat sute de șerpi din casele sud-africane, a declarat că mușcăturile unui boomslang sunt rare.
Heyns a spus că, în cei opt ani de activitate ca prinzător profesionist, a fost mușcat o singură dată - și asta pentru că nu și-a dat seama că animalul fusese împușcat și se comporta defensiv.

"Ei (șerpii) sunt foarte reticenți în a mușca, dar pur și simplu au fost demonizați atât de mult", a adăugat el.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel