Sarmale TRADIȚIONALE pentru masa de Crăciun. Cea mai simplă rețetă

Ulrike Leone , pixabay
Descriere foto: Ulrike Leone , pixabay

Sarmale tradiționale nu lipsesc de pe mesele de Sărbătoare ale românilor. Cele mai îndrăgite sărmăluțe românești sunt cele cu carne tocată de porc (sau mix porc-vită), învelite în foi subțiri de varză murată.

Iată cum prepari sărmăluțele pentru masa de Crăciun:

INGREDIENTE: 

2 kg varză acră 

450 g carne tocată de porc şi de vită 

50 g orez 

200 g ceapă

 ulei pentru prăjit 

100 g costiţă afumată 

2-3 linguri bulion

 2 foi dafin 

sare piper

MOD DE PREPARARE: Se curăţă varza de frunzele exterioare şi de cotoare şi se aleg foile în care se va împacheta carnea. Se curăţă ceapa şi se spală, după care se taie mărunt. Se pune într-o cratiţă la călit cu ulei şi puţină apă şi se lasă până devine aurie. Se amestecă într-un castron ceapa prăjită şi răcită, cu carnea, piperul, sarea şi orezul, care a fost şi el opărit şi răcit. Se ia compoziţie de mărimea unei nuci şi se pune pe o frunză de varză, care se rulează cu marginile în interior. Frunzele de varză mai mici se opresc şi se toacă solzişori pentru a forma un strat pentru sarmale. Într-o cratiţă înaltă, peste varza tocată se pun sarmalele şi costiţa, iar deasupra un alt strat de varză tocată. Peste ele se toarnă bulionul înmuiat în apă, se pun frunzele de dafin şi câteva boabe de piper. Se lasă la fiert, la foc mic, timp de 2 ore. Din când în când, se mai completează cu apă, să nu se lipească.

POFTĂ BUNĂ!

 

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 10 dec, 13:43 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play