Sarah Dash, interpreta celebrei melodii "Lady Marmalade", a murit la 76 de ani

Data publicării:
Sarah Dash, foto Instagram
Descriere foto: Sarah Dash, foto Instagram

Sarah Dash, componentă a grupului de muzică soul şi disco din anii ' 70 LaBelle şi intepretă a versiunii originale a succesului mondial "Lady Marmalade", a murit la vârsta de 76 de ani.

Fosta sa colegă de trupă Patti LaBelle este cea care a confirmat vestea tristă pe contul său de Twitter, printr-un mesaj în care se declară "răvăşită". "Am fost împreună sâmbătă şi a fost un moment atât de puternic şi de special", a scris ea.


Cele două artiste, alături de Nona Hendrys, au înfiinţat trupa LaBelle în 1971 pe bazele trupei anterioare, Patti LaBelle &The Blue Belles, şi au lansat şase albume înainte de destrămarea lor, în 1977, inclusiv marele lor succes "Lady Marmalade", care s-a vândut ca single în peste un milion de exemplare în SUA.

Cântecul, devenit un hit atemporal al muzicii disco, a revenit în actualitate datorită noii versiuni pe care cântăreţele Christina Aguilera, Pink, Lil' Kim şi Mya au înregistrat-o în 2001, pentru coloana sonoră a musicalului "Moulin Rouge", în regia lui Baz Luhrmann.


Născută la New Jersey, în 1945, Sarah Dash a început o carieră solo după ce trupa Labelle s-a destrămat în 1977, notează Agerpres. 

A lansat primul disc în 1978, care a cuprins hit-ul disco "Sinner Man". Acesta a fost urmat de alte trei albume solo - "Ooh La La, Sarah Dash" (1980), "Close Enough" (1983) şi "You're All I Need" (1988). La finalul anilor 1980, Dash a susţinut un turneu cu chitaristul Keith Richards şi a colaborat cu formaţia The Rolling Stones, la albumul "Steel Wheels" din 1989.

A produs one-woman show-uri ca "Dash of Diva" şi "Sarah: One Woman", iar în anii '90, după o primă reunire a trupei Labelle, a lansat piesa de succes "Turn It Out". În 2008, a avut loc o nouă reunire a trupei pentru lansarea albumului, "Back to Now", produs de Lenny Kravitz şi Wyclef Jean.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel