Sarah Dash, interpreta celebrei melodii "Lady Marmalade", a murit la 76 de ani

Sarah Dash, foto Instagram
Descriere foto: Sarah Dash, foto Instagram

Sarah Dash, componentă a grupului de muzică soul şi disco din anii ' 70 LaBelle şi intepretă a versiunii originale a succesului mondial "Lady Marmalade", a murit la vârsta de 76 de ani.

Fosta sa colegă de trupă Patti LaBelle este cea care a confirmat vestea tristă pe contul său de Twitter, printr-un mesaj în care se declară "răvăşită". "Am fost împreună sâmbătă şi a fost un moment atât de puternic şi de special", a scris ea.


Cele două artiste, alături de Nona Hendrys, au înfiinţat trupa LaBelle în 1971 pe bazele trupei anterioare, Patti LaBelle &The Blue Belles, şi au lansat şase albume înainte de destrămarea lor, în 1977, inclusiv marele lor succes "Lady Marmalade", care s-a vândut ca single în peste un milion de exemplare în SUA.

Cântecul, devenit un hit atemporal al muzicii disco, a revenit în actualitate datorită noii versiuni pe care cântăreţele Christina Aguilera, Pink, Lil' Kim şi Mya au înregistrat-o în 2001, pentru coloana sonoră a musicalului "Moulin Rouge", în regia lui Baz Luhrmann.


Născută la New Jersey, în 1945, Sarah Dash a început o carieră solo după ce trupa Labelle s-a destrămat în 1977, notează Agerpres. 

A lansat primul disc în 1978, care a cuprins hit-ul disco "Sinner Man". Acesta a fost urmat de alte trei albume solo - "Ooh La La, Sarah Dash" (1980), "Close Enough" (1983) şi "You're All I Need" (1988). La finalul anilor 1980, Dash a susţinut un turneu cu chitaristul Keith Richards şi a colaborat cu formaţia The Rolling Stones, la albumul "Steel Wheels" din 1989.

A produs one-woman show-uri ca "Dash of Diva" şi "Sarah: One Woman", iar în anii '90, după o primă reunire a trupei Labelle, a lansat piesa de succes "Turn It Out". În 2008, a avut loc o nouă reunire a trupei pentru lansarea albumului, "Back to Now", produs de Lenny Kravitz şi Wyclef Jean.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 21 sep 2021, 15:27 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play