Săptămâna Patimilor - Miercurea Mare: Ce nu au voie să facă femeile

Data publicării:
Sursa foto: unsplash
Descriere foto: Sursa foto: unsplash

În Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor, femeile trebuie să fie atente. Iată ce nu au voie să facă. 

În Miercurea Săptămânii Sfintelor Pătimiri se face pomenirea femeii păcătoase care a spălat cu lacrimi şi a uns cu mir picioarele Mântuitorului, înainte de Patima Sa, ca simbol al pocăinţei şi îndreptării omului păcătos, scrie crestinortodox.ro. În această zi, denia îl pomenește pe Iuda, apostolul devenit vânzător, care se gândește să-l trădeze pe Învățător, dar și pe Maria, femeia desfrânată devenită mărturisitoare, care-i spală picioarele lui Iisus cu lacrimile ei pline de căință și îl unge cu mir.

"Doamne", zicem noi către Hristos, "femeia care căzuse în păcate multe, simţind dumnezeirea Ta", deci, fiind mişcată de harul dumnezeiesc spre cunoaşterea cea mai presus de înţelegere, "a luat rânduiala de mironosiţă". A făcut ceea ce doreau să facă femeile mironosiţe după înmormântarea Mântuitorului. A anticipat înmormântarea lui Hristos şi pregătirea Lui cu miresme, "aducând mir de mult preţ". A fost mistuită de dorinţa de a i se dezlega păcatele: "Dezleagă-mi păcatele mele, aşa cum eu mi-am dezlegat părul".

Ce nu au voie să facă femeile

În Miercurea Mare este indicat să te împaci cu persoanele cu care te-ai certat și să rostești rugăciuni pentru împăcare. Este interzis să te enervezi, pentru că îl vei supăra pe Dumnezeu. Nu este indicat nici să pui gândurile necurate în față.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel