Săptămâna Modei de la Milano: Ținute confortabile cu mesaje politice împotriva discriminării

Milan Fashion Week, Captură foto Youtube/ sursa Fashion Feed
Descriere foto: Milan Fashion Week, Captură foto Youtube/ sursa Fashion Feed

Ţinutele confortabile reprezintă mega-trendul din industria modei, în contextul pandemiei de coronavirus, iar relaţia dintre vestimentaţie şi mesajele politice va juca de asemenea un rol în colecţiile destinate femeilor pentru iarna viitoare. 

Mai mulţi designeri italieni cu origini africane au organizat o prezentare de grup a creaţiilor pentru toamna şi iarna 2021-2022 cu titlul ''Black Lives Matter in Italian Fashion''.

Motto-ul defilărilor face referire la mişcarea anti-rasistă şi împotriva discriminării şi violenţei care a început în Statele Unite.

În cadrul evenimentului desfăşurat virtual, modelele au purtat pantaloni lejeri, jachete fluide, dar şi ţinute cu volane şi imprimeuri extravagante.

Angela Missoni, una dintre cele mai importante creatoare din moda italiană, a subliniat rolul hainelor care te fac să te simţi bine: ''Ţinutele casual vor fi cea mai puternică tendinţă a noului secol'', a spus directoarea de creaţie a brandului Missoni.


Potrivit creatoarei de modă, caftanele din lână, hainele din caşmir cu broderii şi micile ponchouri purtate cu pantaloni de jogging se potrivesc acestui trend.


Prezentările colecţiilor în cadrul unui eveniment virtual desfăşurat la Milano, în absenţa aproape totală a publicului din cauza pandemiei, vor continua până luni.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 25 feb 2021, 13:59 | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience