Sânziene, plantele benefice în multiple afecțiuni. Cum se folosesc

Data publicării:
sanziene - FOTO: Freepick
Descriere foto: sanziene - FOTO: Freepick

Sânzienele sunt plante din ale căror frunze, tulpini și flori se fac medicamente.

Sânzinele sunt folosite pentru cancer, isterie, spasme, și alte afecțiuni. Sânzienele se aplică direct pe piele pentru pielea solzoasă, mâncărime (psoriazis) sau pentru a opri sângerarea.

Conținut ridicat de antioxidanți

Sânzienele conțin substanțe chimice care acționează ca antioxidanți. Aceste substanțe chimice par să încetinească creșterea celulelor canceroase, potrivit WEB.MD.

Sânzienele conţin flavonoide, taninuri, cumarine, heterozide fenolice, iridoide, asperulozida; compuşi fenilpropanici şi antrachinonici.

Indicațiile terapeutice ale sânzienelor

Sânzienele au numeroase întrebuințări. Acestea sunt folosite pentru afecțiuni, precum cele digestive, cum ar fi enterocolitele, indigestiile neinfecțioase, diareea, icterul sau calculoza biliară.

Sânzienele protejează întregul nostru sistem endocrin. Este un bun depurator, recomandat și pentru afecțiuni renale și prostată. De asemenea, este eficient în caz de hiper și hipotiroidism, potrivit Natural Herbs

”Este foarte benefic în tratarea afecțiunilor sistemului glandular. Este un bun reglator al circulației sanguine, se recomandă în cazul afecțiunilor renale și prostată.

Se folosește cu succes în tratarea problemelor tiroidiene, în caz de hipertiroidie și hipotiroidism. Sucul proaspăt de sânziene s-a folosit în trecut și în tratarea epilepsiei. Are efect benefic și la persoanele care suferă de insomnie, și tratează tenul acneic la adolescenți”, mai notează Natural herbs.

Sânzienele pot fi folosite și în afecțiunile:

Renale, cum ar fi nisipul la rinichi, edemele renale, colibaciloza urinară

Genitale, precum cistitele, anexitele, nefritele, pielonefritele

Metabolice, precum obezitatea sau anemia

Pe lângă acestea, tratamentele cu sânziene pot atenua durerile reumatice și artrozice.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel