Sanremo 2023: Marco Mengoni a fost desemnat câştigătorul celei de-a 73-a ediţii

Data actualizării: | Data publicării:
Marco Mengoni, captură video YouTube
Descriere foto: Marco Mengoni, captură video YouTube

Celebrul festival de muzică de la Sanremo şi-a decernat sâmbătă seară câştigătorii în cadrul unei gale marcate de recitalurile unor invitaţi speciali, precum şi de mesajul transmis de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski,

Cântăreţul Marco Mengoni, interpretul melodiei pop ''Due Vite'', a fost desemnat de telespectatorii italieni şi de juriul festivalului câştigătorul galei.

Victoria îi oferă lui Mengoni, considerat favoritul competiţiei, dreptul de a reprezenta Italia la ediţia de anul acesta a Eurovision Song Contest, care va avea loc în oraşul britanic Liverpool. Mengoni, în vârstă de 34 de ani, a mai câştigat trofeul Sanremo în 2013.

Trupa de muzică electronică Depeche Mode a urcat pe scena festivalului în calitate de invitat special şi a interpretat binecunoscutul hit ''Personal Jesus'' precum şi cea mai nouă melodie a trupei, ''Ghosts Again''.

 

Festivalul de la Sanremo, care a ajuns la cea de-a 73-a ediţie, este un importat eveniment de televiziune în Italia, urmărit de un număr impresionant de telespectatori.

Postul public de televiziune Rai a înregistrat un rating de circa 66% în prima jumătate a galei de sâmbătă. După miezul nopţii, cota de piaţă a crescut şi mai mult, până la aproape 74%.

Politica a fost de asemenea prezentă pe scena acestui festival din oraşul de coastă situat în nordul Italiei. La scurt timp după anunţarea câştigătorului sâmbătă seară, prezentatorul de televiziune Amadeus a citit o scrisoare din partea preşedintelui ucrainean Zelenski.

''Ucraina va câştiga cu siguranţă acest război. Va câştiga războiul laolaltă cu lumea liberă'', a afirmat Zelenski. ''Sunt sigur că într-o bună zi vom asculta cu toţii cântecul victoriei noastre'', notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel