Sanda Ladoși, devastată de durere, la un an și jumătate de la moartea lui Bogdan Stanoevici: Am cântat cu doliu în suflet

Data publicării:
Sanda Ladoși și Bogdan Stanoevici, foto Facebook
Descriere foto: Sanda Ladoși și Bogdan Stanoevici, foto Facebook

Sanda Ladoși, o apropiată a regretatului actor Bogdan Stanoevici, a urcat din nou pe scenă, la un an și jumătate de la moartea bunului ei prieten. 

Actorul Bogdan Stanoevici a murit în dimineaţa de 12 ianuarie 2021, la vârsta de 62 de ani.  El fusese internat în decembrie la Spitalul "Sf. Pantelimon", ulterior fiind transferat la Institutul "C. C. Iliescu".

Sanda Ladoși: „Am cântat cu doliu în suflet. Încă sunt afectată”


Sanda Ladoși, una dintre prietenele apropiate ale actorului, a refuzat să mai cânte după moartea acestuia. La un an și jumătate de la dispariția lui Bogdan Stanoevici, artista a urcat din nou pe scenă, La Sala palatului, în doliu. 

„Am cântat cu doliu în suflet. Încă sunt afectată. Are legătură, pe mine m-a marcat foarte mult, am purtat doliu. Chiar a fost o relație specială, omul acesta avea o normalitate ieșită din comun, pe mine m-a rupt, dar nu avem ce face, nu e cum vrem noi. M-a revoltat foarte tare atitudinea de a-l incinera, de a nu avea un mormânt unde să-l plângem. Dar nu am putut face ceva, era acel copil la mijloc, fiul său de 19 ani, care a făcut ce-a zis mama. Fiul major l-a reprezentat ca moștenitor. Faptul că era o valoare a acestei țări, era un bun național, ar fi trebuit să fie înmormîntat aici. Fiind al nostru, el a fugit din Franța, nu cred că ar fi avut în gând alternativa întoarcerii, din ce știu eu de la el. Cenușa a luat-o ea (n.r mama fiului său) cu copilul”, a declarat artista pentru Impact. 

Cine a fost Bogdan Stanoevici 


Actorul Bogdan Stanoevici (Bogdan Dragoş Aureliu Marian Stanoevici - nume complet) s-a născut la 22 ianuarie 1958, la Bucureşti. A absolvit, în 1982, U.N.A.T.C. "I. L. Caragiale".

Între 1979 şi 1989, Bogdan Stanoevici a interpretat o serie de roluri principale în film şi în teatru şi era unul dintre cunoscuţii membri al grupului SONG. Dintre cele 13 lung metraje în care a jucat înainte de '89 amintim: "Eu, tu, şi... Ovidiu" (1978), "Destinaţia Mahmudia" (1981), "Trandafirul galben" (1982), "Să mori rănit din dragoste de viaţă" (1984), "Noi, cei din linia întâi" (1985), "Secretul lui Nemesis" (1987), "François Villon - Poetul vagabond" (1987), "Sania albastră". A jucat în piese de teatru şi a apărut în mai multe emisiuni la Televiziunea naţională.

În mai 1989 s-a stabilit prin căsătorie în Franţa, unde a mai jucat în filme ca: "La Ferme" de Mathieu Zeitindjioglou (2001), "Quicksand" de John Makenzie (2001), "Toronto R-V" de Andra Nicols (2004), "Tertium non datur" de Lucian Pintilie (2005).

A început cu scheciuri pentru televiziune, la Canal Plus, parodiind procesul lui Ceauşescu, la modă în 1990. A apărut în emisiuni de televiziune şi jucat pe scenele de teatru franceze. După 22 de ani, în februarie 2011, Bogdan Stanoevici a revenit in România, cu ocazia premierei filmului israelo-franco-român, "Misiunea directorului de resurse umane" în regia lui Eran Riklis.

A fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni în Cabinetul Ponta III, între 5 martie şi 16 decembrie 2014. La 16 ianuarie 2015, a devenit secretar de stat în Ministerul Culturii, funcţie deţinută până la 29 decembrie 2015.

În perioada februarie 2017- februarie 2020, Bogdan Stanoevici a fost director general interimar al Circului Metropolitan (Globus) din Bucureşti, potrivit Agerpres.

 

„Fiecare învață să trăiască fără tine, Bogdan”

La 7 luni de la moartea actorului, sanda Ladoși posta, pe rețelele de socializare, un mesaj cutremurător în care își striga durerea.

„Nimic nu poate vindeca pierderea unui suflet drag. Nici timpul, nici activitățile zilnice, nici cariera. E acolo în permanență. Gândul către cel care ți-a luminat viața, te-a făcut să înțelegi lucruri, ți-a deschis mintea și lângă care ai făcut minuni fără să știi că ești capabil. O ființă blândă, iubitoare, caldă, generoasă, exact ceea ce este pe cale de dispariție azi.

Cum să nu deplângi o așa pierdere? Au trecut deja 7 luni foarte grele pentru cei rămași în urmă. Fiecare învață să trăiască fără tine, Bogdan. Greu fără lumina și bucuria pe care o dăruiai. Sună egoist, dar în clădirea în care intra se umplea de zâmbete și lumină. Asta știa el să facă…

Când ceva merge bine și e frumos ai sentimentul că e nesfârșit și că ai tot timpul din lume să te bucuri de asta. Niciodată nu crezi că poate veni ceva fulgerător să îți fure bucuria pe care cineva ți-o oferă, cu atât mai mult când cineva este sănătos, plin de viață,  atunci șocul pierderii este uriaș', a scris Sanda Ladoși pe rețelele de socializare, în urmă cu câteva luni. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel