Sănătatea pielii. Pericolele din sezonul cald. Dr. Pavelina Andrei, la Interviurile Spectacola și DC News

Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale
EXCLUSIV
Descriere foto: Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale

Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale, vine la Interviurile Spectacola și DC News, joi, de la ora 16:00, pentru a vorbi despre factorii care ne pun în pericol pielea în sezonul cald.

Sezonul cald vine cu numeroase beneficii pentru sănătate: îmbunătățirea stării de spirit, aportul crescut de Vitamina D, bronzul, iar lista beneficiilor poate continua. 

 
Dr. Pavelina Andrei, medic Specialist Dermato - Venerologie, Doctor în Știinte Medicale, atrage atenția și asupra pericolelor care ne pândesc în sezonul cald: mușcătura de căpușă, înțepătura de țânțar sau albină, arsurile solare și mulți alți factori care ne pot pune sănătatea în pericol. 

Mușcătura de căpușă

Mușcătura de capușă, aparent inofensivă, poate aduce complicații grave de sănătate: de la reacții alergice locale, până la afecțiuni care ne pot pune în pericol viața, cum ar fi boala Lyme și encefalita. 

Medicul specialist ne explică cum ne putem proteja de mușcătura de căpușă și ce avem de făcut în situația în care descoperim pe corpul nostru o căpușă. 

 Țănțari și albine

Doi alți factori de temut în sezonul cald sunt înțepăturile de țânțari și albine, care, la fel ca în cazul mușcăturii de căpușă, pot avea efecte negative asupra sănătății noastre și pot ajunge să ne pună viața în pericol, în cazuri grave: șocul anafilactic provocat de înțepătura de albină și virusul West Nile pe care îl pot purta țânțarii. 

Cum pregătim pielea pentru expunerea la soare 

De asemenea, dr. Pavelina Andrei explică și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm înainte de expunerea la soare și cum putem să prevenim anumite afecțiuni ale pielii, precum dermatita, rozaceea, arsurile solare și cancerul de piele. 

Cum ne putem proteja de factorii care ne pun în pericol sănătatea în sezonul cald, dar și care sunt beneficiile pe care le aduce soarele, aflați joi, de la ora 16:00, din emisiunea care va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și  DC News, dar și pe DC News TV.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel