Salvare spectaculoasă a doi câini căzuţi într-o dolină /VIDEO

Data publicării:
Spay și Spike, captura foto Youtube/ sursa Noticias Telemundo
Descriere foto: Spay și Spike, captura foto Youtube/ sursa Noticias Telemundo

Imaginile cu animalele blocate au fost suprinse de o dronă şi au devenit rapid virale pe reţelele de socializare, iar mii de persoane au făcut apel la autorităţi pentru a le salva.

Echipe de intervenţie mexicane au salvat joi doi câini care căzuseră accidental într-o dolină uriaşă apărută recent din motive necunoscute într-o zonă rurală din statul Puebla, în centrul Mexicului.

 

Groapa a apărut brusc în urmă cu două săptămâni în mijlocul câmpurilor din zona localităţii Santa Maria Zacatepec, situată la circa 110 kilometri de Ciudad de Mexico, şi şi-a mărit rapid dimensiunile, luând forma unei cavităţi foarte adânci cu un diametru de o sută de metri.

 

Câinii Spay şi Spike, care se jucau luni în apropierea dolinei, au trecut de cordonul de securitate instalat de poliţie şi armată pentru a-i opri pe curioşi, şi au coborât circa 20 de metri în prăpastie, unde s-au trezit blocaţi, fără a mai putea ieşi singuri la suprafaţă.

 


Iniţial, pompierii şi echipele de la protecţia civilă au coborât cuşti folosind frânghii, în speranţa că ar putea fi folosite ca ascensoare pentru animale, notează Agerpres. 

 

Încercările au fost suspendate de mai multe ori din cauza rafalelor puternice de vânt şi a ploilor abundente.


În cele din urmă, Spay şi Spike au fost scoşi la suprafaţă de un salvator, sprijinit de colegii săi, care a coborât după ei în groapa uriaşă folosind frânghii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel