Sabina Georgescu, sfaturi pentru a-ți cheltui banii mai inteligent: „Nu o să mai ai niciodată aceste derapaje”/ EXCLUSIV!

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Becca McHaffie
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Becca McHaffie

Sabina Georgescu, designer vestimentar, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum cheltuim inteligent, când vine vorba de haine. 

Când vine vorba de haine, cu greu ne putem abține să nu lăsăm sute de lei în magazine. Sabina Georgescu, designer vestimentar, a fost invitata Romine Băluță, în cadrul emisiunii „Ținuta la control”, acolo unde ne-a dezvpluit cum să cheltuim inteligent.

Sabina Georgescu, sfaturi pentru a-ți cheltui banii mai inteligent

„Când bugetul nu îți permite, nu poți accesa anumite produse și piese vestimentare, chiar dacă ți-ar plăcea. Sunt persoane care au bugete generoase și, totuși, aleg să meargă pe varianta aceea de a-și achiziționa mai multe produse chiar dacă sunt același model, dar pe modele diferite. Eu vin și le spun că luxul înseamnă customizat, personalizat. În momentul în care cheltui o foarte mare sumă de bani pe niște produse care sunt la fel cu foarte multe altele, tu nu vei avea acel sentiment de special. Da, vei fi în rând cu lumea, dar nu vei avea senzația că ești special, că ai stilul tău. Poate anumite lucruri ți se potrivesc, poate anumite culori te pun în valoare, dar poate altele nu. Atunci, eu cred că este important să investești foarte mult în tine și să afli foarte bine ce îți place, ce nu îți place, cum vrei să arăți, care este stilul tă, până la urmă. În momentul în care știi foarte bine ce îți stă bine, cum arăți, atunci tendințele nu te mai impresionează atât de mult, nu mi ești sclavul tendințelor. Practic, tu te adaptezi din mers, pentru că ai deja stilul tău bine format, bine conturat și nu mai simți nevoia să fii mereu așa, pentru că niciodată nu vei fi chiar în pas cu toate tendințele. La momentul actual, în fiecare sezon sunt 15-16 tendințe care merg în paralel. Oricât ai fi de dispus și oricât de cameleonică ar fi personalitatea ta, nu te poți pune la curent cu absolut toate. În mod natural, ne ducem către o direcție sau alta și lucrurile acestea trebuie studiate în timp. Stilul nu te naști cu el, el evoluează odată cu tine, odată cu toate aspectele personalității tale. 

În condițiile în care tu știi foarte bine cine ești și cum să te îmbraci ca să funcționezi la potențial maxim, atunci îți este și mai ușor să faci niște alegeri vestimentare care durează și mai mult timp și sunt flexibile, adică nu depind exclusiv de o perioadă în timp. În momentul în care ți-ai definit stilul, nu o să mai ai niciodată aceste derapaje.”, ne-a spus Sabina Georgescu.

Sabina Georgescu: „Multă lume cumpără pentru că vede pe model și au senzația că așa o să stea și pe ei fix la fel”

Sabina Georgescu a excplicat că este foarte important să ne știm foarte bine corpul și stilul, pentru a ne cumpăra hainele potrivite. 

”De când shopping-ul online a explodat, multă lume cumpără pentru că vede pe model și au senzația că așa o să stea și pe ei fix la fel, ceea ce nu este în toate cazurile adevărat și atunci brand-urile au început să menționeze, inclusiv caracteristicile modelului legate de înălțime, circumferință, astfel încât privitorul sau cumpărătorul să își dea seama exact cum s-ar așeza acea piesă pe el sau pe ea. Aspectul siluetei este foarte important încă din faza de construire a stilului personal, pentru că tu nu poți să adopți anumite ținute care nu te comunică. Este ca și cum, orice soluție luată de-a gata și neadaptată la forma corpului, la siluete, la greutate, la înălțime, la tot ce înseamnă asta, o să fie un dezastru sau cel mult o să te comunice, dar nu atît de bine. Hainele poartă un mesaj, așa cum bine știm și 60% din comunicarea pe care o inițiem este non-verbală, deci contează întregul aspect atunci când faci o primă impresie, atunci când ai o întâlnire, o conferință.Toate aceste lucruri contează și astfel și forma corpului este importantă. ”, ne-a mai spus designerul.

Vezi întregul interviu mai jos: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel