S-a stins din viață Nicolae Dolănescu, fratele lui Ion Dolănescu: „Rămas bun, unchiu’ Tae!”

Data publicării:
Frații Dolănescu
Descriere foto: Frații Dolănescu

Doliu în folclorul românesc. Nicolae Dolănescu s-a stins din viață. 

Familia Dolănescu este în doliu, după ce fratele lui Ion Dolănescu s-a stins din viață. Anunțul decesului a fost făcut chiar de reprezentanții Festivalul Național Ion Dolănescu, pe rețelele de socializare. 


„Artistul Nicolae Dolănescu ne-a părăsit pentru a cânta în corul îngerilor alături de fratele său, marele artist liric Ion Dolănescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”este mesajul postat pe pagina de Facebook Festivalul Național Ion Dolănescu.


Ionuț Dolănescu, mesaj emoționant pe rețelele de socializare pentru unchiul său, Nicolae Dolănescu 


Ionuț Dolănescu este înghenuncheat de durere după pierderea unchiului său. 


„Nicolae Dolănescu, unul dintre frații alături de care tatăl meu, Ion Dolănescu, a urcat pe scenă și a făcut fericiți atâția români, ne-a părăsit pentru totdeauna. Rămas bun, unchiu’ Tae!”,  a scris Ionuț Dolănescu.


Ion, Constantin și Nicolae Dolănescu au cântat împreună 


„La vârsta de 16 ani, fratele meu, Ion, a văzut că am un pic de talent şi nu m-a lăsat să merg pe alt drum. Tocmai atunci începuse să cânte cu Maria Ciobanu şi m-au luat cu ei în spectacole. Mi-a fost foarte greu la început, un copil simplu, de la ţară, să-l pui direct în spectacol... Îmi aduc aminte că prima oară când am urcat pe scenă eram în comuna Dioşti, din judeţul Olt, a venit primarul şi mi-a dat un buchet de flori. De emoţii i-am pupat mâna şi când am ieşit de pe scenă, disperat, m-am dus la fratele meu şi mi-a zis să stau liniştit că se mai întâmplă. În plus, era primarul comunei, ceva mai în vârstă, şi merita. Ion Dolănescu era foarte curios să vadă cum mă primeşte publicul, s-a emoţionat când a observat cum mă aplauda şi mă cerea să mă întorc şi i-au dat lacrimile. Şi de atunci am rămas pe scenă. Am cântat cel mai mult împreună 25 de ani, toţi trei fraţii, pe aceeaşi scenă”, a spus Constantin Dolănescu pentru revista „Taifasuri”, în urmă cu ceva timp. 


Nicolae Dolănescu cuvinte de laudă la adresa fratelui său, chiar dacă mulți ani au fost la cuțite din cauza casei părintești:


„Cea mai mare bucurie a copilăriei noastre a fost când fratele Ion Dolănescu a prins drag de cântecul popular, a fost mai răsărit dintre noi şi a urcat pe scenă. Atunci am început să simţim şi noi ce înseamnă viaţa, să vedem lumea altfel. Ion ne-a purtat de grijă până în clipa în care a închis ochii”, spunea Nicolae pentru ”Taifasuri”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel