„S-a făcut dreptate”. Kevin Spacey, declarat nevinovat în procesul de agresiune sexuală

Data publicării:
Kevin Spacey, Captură Foto Youtube
Descriere foto: Kevin Spacey, Captură Foto Youtube

Kevin Spacey, judecat pentru agresiune sexuală, a fost declarat nevinovat de un tribunal newyorkez

Juriul popular al unui tribunal civil din New York a respins joi plângerea depusă de actorul Anthony Rapp, care îl acuza pe starul hollywoodian Kevin Spacey de atingeri nepotrivite şi cu caracter sexual, ce ar fi fost comise în urmă cu 36 de ani în timpul unei petreceri din Manhattan.

Juriul a pronunţat sentinţa după o scurtă deliberare, respingând solicitările lui Anthony Rapp, în vârstă de 50 de ani, care ceruse despăgubiri de 40 de milioane de dolari.

La puţin timp după pronunţarea sentinţei, Kevin Spacey a părăsit tribunalul fără să facă declaraţii pentru presă.

"Domnul Spacey este mulţumit că trăieşte într-o ţară în care cetăţenii au dreptul de a fi judecaţi de jurii imparţiale, care îşi iau deciziile în funcţie de dovezi, nu de zvonuri sau de mesaje pe reţelele de socializare", a declarat avocata starului, Jennifer Keller.

Ea a salutat totodată "un verdict rapid şi net" şi că "s-a făcut dreptate".

Anthony Rapp, care a părăsit clădirea ieşind pe uşa din spate, "a spus adevărul său la tribunal", a declarat într-un comunicat avocatul lui, Peter Saghir. "Deşi respectăm verdictul juriului, acest lucru nu schimbă nimic din ceea ce i s-a întâmplat", a adăugat el.

Scandalul, dezvăluit la sfârşitul lunii octombrie 2017, la începutul mişcării #MeToo împotriva violenţelor sexuale, a fost urmat de alte acuzaţii de agresiune sexuală formulate împotriva actorului Kevin Spacey, provocând îndepărtarea lui din industria de divertisment.

Starul hollywoodian, care a interpretat un politician dispus la orice pentru a cuceri puterea la Washington în serialul de mare succes "House of Cards", produs de Netflix, se confruntă de atunci cu mai multe probleme judiciare.

Actorul de 63 de ani este în continuare judecat în Regatul Unit pentru agresiuni sexuale împotriva a trei bărbaţi, ce ar fi fost comise între martie 2005 şi aprilie 2013, când era directorul unui teatru londonez. El a pledat nevinovat în iulie 2022.

 

La New York, juriul popular compus din 11 persoane - cea de-a 12-a a fost bolnavă şi a absentat joi - a răspuns negativ la întrebarea dacă Anthony Rapp, care a depus plângerea în 2020, a reuşit să demonstreze că actorul "Kevin Spacey l-a atins în zonele intime" în mai 1986 în timpul unei petreceri organizate în apartamentul lui din New York.

Anthony Rapp, care joacă în serialul "Star Trek: Discovery", avea pe atunci 14 ani, iar Kevin Spacey avea 26 de ani. În epocă, ambii jucau pe scenele din Broadway din New York, în spectacole diferite.

Cei doi actori au fost prezenţi pe parcursul procesului, încă de la începutul acestuia pe 6 octombrie, şi şi-au menţinut versiunile lor asupra faptelor.

Kevin Spacey, cunoscut pentru rolurile din filmele "Seven" (1995) şi "Usual Suspects" (1996) - care i-a adus Oscarul pentru rol secundar - şi consacrat apoi pe scena internaţională în 2000 cu Oscarul pentru cel mai bun actor pentru rolul principal din "American Beauty", a negat vehement acuzaţiile.

"Nu este adevărat!", a declarat el marţi în timpul contrainterogatoriului la care era supus de avocatul lui Anthony Rapp.

El a spus că l-a întâlnit pentru prima dată pe Anthony Rapp în mai 1986, dar nu singur, ci alături de un alt actor, John Barrowman, care avea 19 ani la vremea aceea, şi a dezvăluit că a flirtat cu acesta din urmă, nu cu Anthony Rapp.

Întrebat în legătură cu motivele pentru care a prezentat scuze publice în octombrie 2017 - spunând totodată că nu îşi aminteşte faptele - atunci când acuzaţiile au fost făcute publice de Anthony Rapp, starul Kevin Spacey a dezvăluit că a făcut acel lucru la recomandarea agenţilor săi.

Atunci, el a profitat de ocazie pentru a-şi dezvălui homosexualitatea, o declaraţie care i-a adus şi mai multe critici, întrucât mai multe persoane l-au acuzat că încerca să deturneze atenţia publicului.

În faţa juraţilor, Kevin Spacey a mai explicat că homosexualitatea sa a fost întotdeauna un subiect dificil pentru el, mai ales din cauza sentimentului de respingere resimţit din partea tatălui său, pe care starul hollywoodian l-a descris ca pe un "adept al supremaţiei albilor" şi "un neonazist", notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel