S-a demonstrat. Femeile cu posteriorul mare sunt mai inteligente și mai sănătoase

Data publicării:
Posterior, sursa pixabay
Descriere foto: Posterior, sursa pixabay

Se pare că un posterior mai mare nu arată doar bine, dar poate fi chiar benefic pentru tine și sănătatea ta, iar asta o spun chiar studiile.

 

Un studiu (care a analizat date de la 16.000 de femei) realizat de Universitatea din Oxford a constatat că femeile cu fundul mai mare nu sunt doar mai inteligente, ci și extrem de rezistente la bolile cronice.

Profesorul Konstantinos Manolopoulos, cercetătorul principal al studiului și consultant onorific în endocrinologie la Spitalul Queen Elizabeth din Birmingham, a declarat: "Ideea că distribuția grăsimii corporale este importantă pentru sănătate este cunoscută de ceva timp. Cu toate acestea,  recent s-a demonstrat că grăsimea coapselor și o circumferință mare a șoldurilor promovează sănătatea; că o grăsime corporală mai mică este protectoare prin ea însăși".

 

Rezultatele studiului au indicat că femeile cu posteriorul mai mare tind să aibă niveluri mai scăzute de colesterol și glucoză și niveluri mai ridicate de grăsimi Omega 3 (care s-au dovedit a fi catalizatoare pentru dezvoltarea creierului). 


De asemenea, faptul de a avea un fund mare favorizează nivelurile de leptină în organismul feminin, care este un hormon responsabil cu reglarea greutății, și de dinopectină, un hormon cu beneficii antiinflamatorii, sănătoase pentru inimă și antidiabetice.

În plus, țesutul adipos al fundului reține particulele grase dăunătoare și previne bolile cardiovasculare.

Trebuie remarcat faptul că grăsimea de pe burtă, grăsimea din partea superioară a corpului și obezitatea - care nu trebuie confundată cu un posterior mai mare - nu sunt sănătoase și pot duce la o multitudine de probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul și colesterolul ridicat, potrivit yourtango.com

 

"Nu putem spune neapărat doar că trebuie să te simți confortabil așa cum ești", a declarat Dr. Tiffany Powell de la University of Texas Southwestern Medical Center din Dallas. "Trebuie să subliniem cu adevărat legătura directă dintre obezitate, factorii de risc și bolile cardiovasculare.  Trebuie să-i ajutăm pe oameni să înțeleagă că, în ciuda faptului că îți place cum arăți, dacă ești obez, ești în pericol. Pășim pe o linie fină pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă impactul obezității fără a-i face să se simtă prost în pielea lor."

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel