S-a ars pe față, după ce a urmat un sfat viral de pe TikTok. Femeia voia să-și facă ceva de mâncare, dar a ajuns de urgență la spital

Data publicării:

O femeie a ajuns de urgență la spital cu fața arsă, după ce a urmat un sfat viral de pe TikTok.

O mamă îngrozită a avertizat pe toată lumea să nu gătească ouă în cuptorul cu microunde, după ce "hack-ul" viral de pe TikTok a explodat și i-a provocat arsuri grave la nivelul feței. Shafia Bashir, în vârstă de 37 de ani, a declarat că a fost în "agonie absolută" după ce a făcut un ou poșat folosind o rețetă foarte mediatizată disponibilă pe internet. Ea a turnat mai întâi apă clocotită într-o cană înainte de a adăuga oul și apoi a pus-o în cuptorul cu microunde pentru câteva minute până când s-a gătit.

S-a ars pe față, după ce a urmat un sfat viral de pe TikTok

Dar când a pus o lingură rece pe ou, acesta a explodat și i-a ars partea dreaptă a feței - lăsând-o în "cea mai chinuitoare" durere din viața ei. Shafia a mers la Urgențe, unde arsurile i-au fost tratate, dar a spus că încă o ustură la 12 ore după incident. Și, deși rănile ei s-au vindecat acum, femeia i-a avertizat pe ceilalți să se gândească de două ori înainte de a încerca acest preparat popular.

 "Pur și simplu nu vreau ca altcineva să mai treacă prin asta, pentru că este în trend pe TikTok... A fost cea mai chinuitoare durere din viața mea. A fost o perioadă terifiantă pentru mine. Eram într-o agonie absolută. De îndată ce am pus lingura rece, a explodat ca o fântână și m-a ars. Mi-am băgat fața sub robinet și apoi a trebuit să îl pun pe prietenul meu să aibă grijă de fiica mea pentru a putea merge la urgențe. Fața mea s-a vindecat acum, din fericire fără cicatrici. Am folosit vaselină, tot ce mi-a căzut în mână.", a declarat femeia.

@shaf_backupaccount321 #CapCut Recovered from my poached egg accident fully rejuvenated thanks 2 all that was there for me ???????????????????????????????????? #boltonnews#burn #browntiktok #rejuvanate #manchester #shafiabashir ♬ original sound - tatamsounds

Urmase o rețetă pe care o învățase fosta soacră, dar, cu această ocazie, a rămas uluită când trucul de gătit s-a soldat cu un dezastru.

 "Am făcut-o exact așa cum o fac de obicei. Făcusem deja pâinea prăjită, eram lihnită! Fosta mea soacră mi-a spus despre asta. Mi-a spus cum să fac un ou poșat în cuptorul cu microunde. O făceam de trei ani. Am pus ceainicul la fiert, am umplut pe jumătate cana cu apă, am pus sarea înăuntru, oul înăuntru și l-am pus la microunde timp de un minut. Nu era fiert, așa că l-am mai băgat un minut. După ce s-a întâmplat, mi-am pus fața sub robinet timp de 20 de minute. Dar arsura a durat 12 ore. Pur și simplu nu s-a oprit.", a mai spus femeia, potrivit The Independent.

British Medical Journal a declarat anterior că, cuptoarele cu microunde ar trebui să afișeze avertismente clare privind explozia ouălor. Gătitul ouălor cu coajă în cuptorul cu microunde este periculos, deoarece învelișul reține căldura. După ce ați scos oul din cuptorul cu microunde, acesta va continua să se gătească singur și orice întrerupere poate provoca o explozie. Dar pericole similare se pot aplica și atunci când gătiți ouăle încondeiate sau ouăle poșate în cuptorul cu microunde.

Aceste trucuri de gătit s-au dovedit populare pe site-urile de socializare, cum ar fi TikTok, deoarece oamenii caută modalități de a economisi timp cu sarcinile de zi cu zi. Dar nu este prima dată când trucul a mers prost, Chantelle Conway, din Farnworth, susținând că un lucru similar i s-a întâmplat în 2021. Shafia a spus că a rămas traumatizată după incident și a jurat să nu mai mănânce niciodată un ou. Dar ea a văzut și partea amuzantă a experienței sale și a făcut lumină în fața celor 15.000 de urmăritori ai săi de pe TikTok.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel