Ryan Reynolds, diagnosticat în urma unui pariu. Actorul a făcut o colonoscopie, în glumă. Ce au descoperit medicii / VIDEO

Data publicării:

După ce a pierdut un pariu, Ryan Reynolds și-a făcut o colonoscopie care a relevat faptul că are un polip. S-ar putea să-i fi salvat viața.

Actorul Ryan Reynolds a dezvăluit marți că o colonoscopie la care a fost supus în glumă - după ce a pierdut un pariu - a dezvăluit că are un polip.

Medicul său a spus că procedura i-ar fi putut salva viața.

"Acest lucru ar fi putut să îți salveze viața", a spus medicul său, Jonathan LaPook, într-o înregistrare video pe care Reynolds a împărtășit-o. "Nu glumesc. Nu sunt exagerat de dramatic". 

Reynolds a povestit despre procedura de colonoscopie după ce a pariat cu colegul și prietenul său, Rob McElhenney, că nu poate vorbi fluent galeza.

După ce McElhenney, care a creat și a jucat în sitcomul "Always Sunny in Philadelphia", i-a demonstrat că Reynolds s-a înșelat, cei doi prieteni au creat un montaj video cu colonoscopiile lor și cu recuperările în straturi de anestezie. Ei au folosit această ocazie pentru a pune în lumină depistările pentru cancerul colorectal, videoclipul fiind realizat în cadrul unui parteneriat cu organizația Colorectal Cancer Alliance și Lead From Behind, potrivit usatoday.

Polipul putea duce la cancer

LaPook, un gastroenterolog din cadrul Programului de depistare și prevenire a cancerului de colon de la NYU Langone, i-a explicat lui Reynolds cum colonoscopiile pot fi "uimitor de eficiente", ceea ce s-a dovedit a fi adevărat în cazul actorului în vârstă de 45 de ani. LaPook a descoperit un "polip extrem de subtil" pe partea dreaptă a colonului său. Îndepărtarea a întrerupt "un proces care ar fi putut sfârși prin a-l dezvolta până la cancer și a provoca tot felul de probleme".

 

Prieteni vechi, Reynolds și McElhenney sunt copreședinți și coproprietari ai clubului de fotbal galez, Wrexham AFC.


"Rob și cu mine am împlinit 45 de ani anul acesta", a spus Reynolds în videoclip. "O parte din a avea această vârstă este să faci o colonoscopie. Este un pas simplu care ar putea literalmente - și vreau să spun literalmente - să-ți salveze viața."

Potrivit Societății Americane de Cancer, cancerul colorectal este al treilea cel mai frecvent cancer diagnosticat în SUA, iar riscul de a dezvolta cancer colorectal pe parcursul vieții este de aproximativ 1 la 23 pentru bărbați și 1 la 25 pentru femei. Actorul din "Black Panther", Chad Bozeman, a murit de cancer de colon la 43 de ani în 2020, sensibilizând opinia publică cu privire la seriozitatea colonoscopiilor. 

Ce presupune o colonoscopie

În timpul unei colonoscopii, un medic introduce un tub cu o cameră mică prin rect și în colon pentru a vedea îndeaproape interiorul acestuia. Pacienții sunt aproape întotdeauna sedați în timpul procedurii care durează doar 30 de minute, iar pregătirea pentru o colonoscopie poate fi cea mai descurajantă, cu o dietă săracă în fibre înainte și fără alimente solide luate în ziua precedentă, potrivit Harvard Health. 

În 2018, Societatea Americană de Cancer și-a actualizat ghidurile pentru a recomanda ca persoanele cu risc mediu de cancer colorectal să înceapă screeningul regulat la vârsta de 45 de ani sau la 40 de ani pentru persoanele cu antecedente personale sau familiale de cancer colorectal, cu antecedente de boală inflamatorie intestinală și altele.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel