Rușinea de a nu fi recunoscut pe stradă: Cum te dai de gol că suferi de o tulburare psihică pe care nu știai că o ai

Telefon / Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels
EXCLUSIV
Descriere foto: Telefon / Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels

Foarte multă lume își editează pozele pe care le postează pe rețelele sociale.

Probabil că nu de puține ori ați fost surprinși să vedeți că o anumită persoană este total diferită față de cum o știați de pe Facebook, Instagram sau Tik Tok.

De ce foarte multă lume folosește filtre pe rețelele sociale, iar în realitate, acele persoane surprind total? Adică își editează atât de mult pozele astfel încât devin alte persoane. Cât de periculos este acest lucru? Mă refer în ideea în care bănuiesc că este destul de periculos pentru psihic să te transformi în așa „hal” încât să nu te recunoască lumea pe stradă, să creadă că ești altă persoană.

 

La aceste întrebări ne-a răspuns Gabriela Elena Blaga, coach, strateg în management de proiect, mentor, autor și comunicator.

 

„Din păcate, utilizarea în exces a aplicațiilor pentru editarea fotografiilor publicate pe rețelele sociale s-a transformat, gradual, într-un fenomen negativ, despre care nu se discută suficient. Acest comportament obsesiv a primit și un nume - tulburarea dismorfică a corpului, iar specialiștii îl încadrează la tulburări psihice.

 

Desigur, pentru unii oameni, filtrele folosite sunt, poate, o joacă, un amuzament la care apelează rar și cu măsură, dar pentru alții pot fi dăunătoare bunăstării tale mentale generale. Pot genera așteptări nerealiste și pot determina oamenii să depună eforturi pentru a atinge un ideal de „perfecțiune”. Este grav atunci când oamenii își pierd simțul măsurii și noțiunea asupra cum arată în realitate”, a spus Gabriela Elena Blaga pentru Spectacola.ro.

 

 

Coach, strateg în management de proiect, mentor, autor și comunicator, Gabriela Elena Blaga a colaborat cu oameni și echipe din întreaga lume (Marea Britanie, Elveția, EEMEA, Costa Rica, Ungaria, Republica Cehă, Danemarca, Spania, Franta, Suedia și altele). Diferitele sale roluri i-au oferit oportunitatea de a observa și de a lucra cu vulnerabilitățile individuale și organizaționale. În martie 2021, și-a publicat prima carte prin care și-a făcut cunoscută metodă unică de coaching, VUCA²: Vulnerabilitate + Unicitate + Curaj + Autenticitate.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Dată: 22 apr 2022, 22:56 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience