Ruladă de curcan cu prune uscate și bacon. Simplu și gustos

Foto Unsplash/ Nuruddin Bharmal
Descriere foto: Foto Unsplash/ Nuruddin Bharmal

Această rețetă de ruladă de curcan cu prune uscate și bacon este ușor de prepart și gustoasă. 

Ingrediente:


1/2 piept de curcan 

300 g bacon 

200 gr carne tocată 

100 gr prune uscate

50 gr bacon afumat

1 ceapă mică

2 căței usturoi

cuișoare măcinate

1/2 linguriță cimbru uscat

50 ml vin roșu sec

1 lingură ulei

sare, piper


Mod de preparare:


Pentru umplutură: călim ceapa tocată mărunt în puțin ulei încins până devine sticloasă. Peste care adăugăm baconul tăiat mărunt, usturoiul strivit, cuișoarele și cimbrul. După ce s-a călit baconul adăugăm și prunele tăiate fâșii și vinul. Se lasă la fiert pânp ce se evaporă vinul. 

Se lasă amestecul de mai sus să se răcorească 5 minute apoi se toarnă peste carnea tocată. Se adaugă sare și piper și se amestecă bine.

Se taie pieptul de curcan în 5 felii și se bate cu ciocanul de șnitele. Presărați feliile de carne cu putina sare.

Asezati pe fiecare felie de carne cate 1 lingura de umplutura și rulați strâns.

Așezați câte 2-3 felii de bacon una lângă alta și așezați rulada de curcan la un capat. Rulați în bacon.

Băgați la cuptor, la 200C timp de 20 minute, apoi mutați cuptorul pe grill și rumeniți-le 2-3 minute.


Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 26 aug, 17:42 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play