Rujeola, situație alarmantă. Adrian Marinescu: E fără precedent. Pot fi complicații pulmonare, neurologice. Se ajunge și la deces

Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Crește numărul cazurilor de rujeolă înregistrate la nivel național. Medicii infecționiști susțin că situația este una fără precedent. De ce s-a ajuns în această situație, explică dr. Adrian Marinescu.

În perioada 01.01.2023-10.12.2023, în România au fost notificate 2010 cazuri confirmate cu rujeolă în 29 de județe și în Municipiul București. În cadrul actualei epidemii de rujeolă din România a fost raportat 1 deces din cauza rujeolei la un copil în vârstă de 7 luni (neeligibil la vaccinarea cu ROR) din județul Brașov, contact cu fratele în  vârstă de 3 ani, nevaccinat antirujeolic, informează Institutul Național de Sănătate Publică. 

Situație fără precedent

Rujeola este o infecție virală contagioasă care afectează în special copiii, dar poate apărea la orice vârstă. Rujeola este cauzată de virusul rujeolic și se transmite prin picături de salivă sau secreții respiratorii ale unei persoane infectate. Boala este caracterizată prin febră, tuse, nas înfundat, ochi înroșiți și o erupție cutanată specifică.

La nivel național a fost declarată epidemie de rujeolă încă de acum câteva săptămâni. Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, trage un semnal de alarmă. 

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel