Roxen luptă de 6 ani cu o boală gravă, provocată de căpușe: „Din păcate, sunt în ultimul stadiu”

Data actualizării: | Data publicării:
Roxen, sursa foto Instagram
Descriere foto: Roxen, sursa foto Instagram

Roxen a fost diagnosticată de medici cu o boală grea la vârsta de doar 14 de ani. De atunci vedeta se luptă din greu pentru a ține totul sub control. 

Roxen este una dintre cele mai apreciate tinere artiste din România. Reprezentanta României la Eurovision trece, însă, prin clipe grele din cauza unei boli grave cu care a fost diagnosticată în urmă cu 6 ani. 


Roxen a primit o veste cruntă la vârsta de doar 14 ani, atunci când medicii i-au spus că suferă de boala Lyme, o afecțiune provocată de căpușe. Chiar dacă se străduie să țină totul sub control, artista le-a dezvăluit fanilor că se află în ultimul stadiu. 


Boala Lyme apare în urma mușcăturii de căpușă contaminată cu bacteria Borrelia. 


„Sunt trei stadii, eu din păcate sunt în ultimul stadiu, am aflat la 14 ani. Nu prea am ce să fac, doar să țin sub control, dar mă descurc destul de bine”, a spus Roxen pe rețelele de socializare.


Stadiul 3 al bolii Lyme poate duce, în lipsa unui tratament, până la deteriorarea articulațiilor și a nervilor. Printre simptomele pe care le poate avea pacientul sunt: artrita, amorțeala sau furnicăturile mâinilor, picioarelor sau spatelui, oboseala cronică, incapacitatea de a controla mușchii feței, problemele de memorie și vorbire, o stare de spirit proastă, rar, probleme cardiovasculare.


Boala Lyme este produsă de o bacteria Borrelia, transmisă omului prin înțepătura unor căpușe infectate, dacă aceasta rămâne atașată de corp timp de 17-48 de ore.

 

Roxen suferă de la vârsta de 6 ani de anxietate și depresie

 

Roxen și-a deschis sufletul și a făcut mărturisiri șocante despre boala cu care se confruntă de la o vârstă foarte fragedă, și anume depresia și anxietatea. Potrivit spuselor ei, nu știe ce anume a dus la declanșarea acestor stări, însă a avut momente în care a simțit că nu le mai poate controla, motiv pentru care a apelat la ajutor de specialitate.

 

„Nu îmi amintesc exact ce a declanșat aceste stări, eram destul de mică. Știu că, în timp, au devenit din ce în ce mai prezente și s-au acutizat fără să îmi dau seama. Erau stări pe care nu le puteam controla și mi se părea atunci că nimic nu le poate ameliora. Însă ele treceau și apăreau din nou.

Nu eram pregătită pentru așa ceva, nu-mi dădeam seama ce m-ar putea ajuta, uneori mă simțeam copleșită și cădeam pradă acelor stări. Cu timpul, am primit ajutor de specialitate, am citit multe despre depresie și anxietate și am realizat că pot depăși aceste stări”, a declarat Roxen pentru VIVA!.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel