Rona Hartner, convinsă că este urmașa Fridei Kahlo. Artista vrea să afle adevărul despre familia sa: ”Invit un genealogist să cerceteze!”

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video Youtube/ WoWnews
Descriere foto: Captură video Youtube/ WoWnews

Rona Hartner vrea să se convingă dacă este urmașa Fridei Khalo.

Recent,  creatoarea de modă Liza Panait, a lansat cea mai recentă colecție de haine, un tribut adus Frida Kahlo. Rona Hartner și-a dat seama că seamănă izbitor cu Frida Khalo, astfel că vrea să afle dacă familia sa avea legătură cu aceasta. 

Rona Hartner, convinsă că este urmașa Fridei Kahlo

Rona Hartner a făcut chiar un apel la un genealogist care să fie dispus să caute în arborele genealogic al celebrei pictorițe, pentru a scăpa de această bănuială.

„Eu vreau să rog pe cineva care este genealogist din România, să îi dau o misiune. Vreau să-mi spună dacă sunt din familie cu Frida Kahlo. Pentru că eu am foarte multe chestii asemănătoare. În primul rând semănăm ca și caracter, ca și parcurs. Apoi, tatăl ei era din Arad, era evreu-ungur-neamț, din Arad, căsătorit cu o mexicancă. Aradul este aici, familia mea era din Târgu Mureș. Când au venit din Austria s-au instalat în Târgu Mureș și erau și ei unguri, nemți, poate și evrei, nu știu sigur”,a declarat Rona Hartner, pentru ego.ro

„Am scris o piesă despre ea care se numește „Frida y Diego”, pe care o cânt în continuare în Franța și acea piesă, poveștește viața ei fără ca eu să o fi cunoscut. Am scris-o în 1998 și nu știam nimic despre Frida Kahlo. M-am apucat deodată să scriu în spaniolă cu niște metafore foarte tari. După ce am scris piesa, am citit întâmplător jurnalul ei intim, m-am abiționat să-l citesc în spaniolă, eu neînvățând spaniolă, și am găsit la sfârșit toate metaforele pe care eu le scrisesem, inclusiv faptul că este româncă”.

Rona Hartner: „Foarte mulți ani m-am rugat pentru Frida Kahlo”

Rona Hartner susține că Universul îi transmite faptul că este urmașa Fridei Kahlo.

„Sunt niște chestii pe care eu nu le explic. Eu nu cred în reîncarnări, nu cred în alte „păsări”, dar cred efectiv că, dacă suntem familie, avea ea un manifest de transmis în continuare. Așa că eu foarte mulți ani m-am rugat pentru Frida Kahlo, iar acum vreau să vă zic o chestie. Eu nu trebuia să vin la prezentarea Lizei Panait. Eu trebuia să vin peste o săptămână în România, dar acum câteva zile o jurnalistă m-a întrebat cum de nu sunt la prezentarea Lizei. Tocmai ce îmi schimbasem biletul pentru 11 mai. Deci am venit fix cu câteva ore înainte de eveniment. Mi-a făcut o rochie fără să-mi ia măsurile.Și eu pictez și da, am foarte multe chestii cu ea în comun. La mine pictura este raportul cu ritmul, este raportul cu suferința, nu există ca eu să nu pictez. Pictez ceramici, parcă zici că suntem neamuri. Aș vrea să merg la Casa de Azul că sunt sigură că găsesc acolo niște corespondente”, a mai declarat Rona Hartner pentru EGO.ro.

„Ar fi o mare mândrie să fiu familie cu ea”

„Dacă se descoperă că suntem rude, pur și simplu sunt bogată în momentul ăla. Glumesc. Ar fi o mare mândrie să fiu eu familie cu ea. M-aș recunoaște. Chestia cea mai nasoală a românilor este că pe vremea comuniștilor ni s-a blocat accesul către adevăratele noastre familii. Din 1945, mai sus, noi nu știm de fapt ai cui suntem? De aceea există genealogiști care o fac, dar nu știu unde să-i găsesc. Așa că vă rog frumos să mă sunați”, a mai declarat  Rona Hartner pentru EGO.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel