Riscurile asociate tratamentului cu toxină botulinică. Prof. dr. Ioan Lascăr a explicat ce trebuie să iei în considerare

Data publicării:
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Descriere foto: Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician, a explicat care sunt riscurile la care te supui dacă apelezi la tratament cu toxină botulinică. 

Profesorul a spus că, pe măsură ce îmbătrânim, suferim diverse transformări care ne pot face să vrem să îmbunătățim anumite aspecte ale tenului. Acest proces poate începe de la vârste foarte fragede. În ultima perioadă, tot mai multe persoane tinere apelează la proceduri nechirurgicale, cum ar fi injecțiile cu diferite substanțe. Un exemplu comun este utilizarea toxinei botulinice pentru înlăturarea ridurilor.

„Fiecare dintre noi, pe măsura acumulării anilor, suferim anumite transformări, mai mult sau mai puțin importante, și, în funcție de felul în care percepem aceste modificări, putem să considerăm că ar trebui să îmbunătățim anumite aspecte.

Acest lucru poate începe de la vârste destul de tinere. Sunt persoane care la 20, 30 de ani apelează la astfel de proceduri care nu sunt chirurgicale, sunt procedee nechirurgicale. Avem o mulțime de astfel de posibilități. Este vorba de injecții cu diferite tipuri de substanțe. Injecții care vehiculează ca agent terapeutic toxina botulinică utilizată pentru îndepărtarea ridurilor cam la orice vârstă, dar începem chiar de la vârste destul de tinere. Uneori chiar generează excese.”, a spus profesorul.

 

Riscuri. Ce trebuie să iei în considerare 

Prof. dr. Ioan Lascăr a explicat că scopul utilizării toxinei botulinice, în procedurile estetice, este de a paraliza mușchii superficiali care generează mimica, rezultând în „înghețarea fizionomiei.” Astfel, fața capătă un aspect fix, fără variații în exprimarea emoțiilor, ceea ce nu este plăcut deoarece persoana ajunge să aibă mereu aceeași expresie.

„Înghețarea fizionomiei, acesta este scopul. Toxina botulinică paralizează mușchiul, iar felul în care este ea dozată pentru procedurile estetice permite paralizia mușchilor superficiali, care sunt la baza tegumentului și care generează mimica. Aceștia ne fac să putem transmite mimic anumite sentimente, anumite mesaje. Atunci când am înghețat fizionomia, nu este tocmai plăcut ca o persoană să aibă aceeași figura statuară.", a spus prof. dr. Ioan Lascăr. 

Ce cauzează această înghețare?

„Să spunem că o administrare nepotrivită. Obiectivul ideal ar fi să estompăm ridurile, să dăm înapoi cu niște ani, uneori chiar un deceniu sau doi, aspectul fizionomic, dar să păstrăm fizionomia pentru că ne caracterizează felul în care transmitem mesajul, felul în care asociem mesajul verbal cu musculatura mimică facială. Acesta este scopul ei.

Sigur că mai pot genera ptoze, deci căderea pleoapelor, a sprâncenelor, asimetrii importante faciale. Deci o administrare neprofesională.", a spus prof. dr. Ioan Lascăr la DC News.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Elena Aurel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel