Rihanna, cea mai tânără femeie miliardară din SUA. Cine se află pe locul doi al top-ului

Data publicării:
Sursa foto: badgarlriri, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: badgarlriri, Instagram

Rihanna a devenit cea mai tânără femeie miliardară din SUA.

Rihanna a devenit cea mai tânără femeie miliardară din SUA. Artista, care a devenit mamă de curând, a adunat o avere impresionantă din propria muzică și din afacerile pe care le deține.

Recent, cântăreața, în vârstă de 34 de ani, și directorul executiv al Fenty Beauty au intrat pentru al treilea an consecutiv pe lista anuală a Forbes a celor mai bogate femei americane care s-au realizat singure. Ea s-a clasat pe locul 21 în clasamentul general și este singura miliardară din listă cu vârsta sub 40 de ani. O parte din averea netă de 1,4 miliarde de dolari a Rihannei provine din cariera sa muzicală de succes, însă cea mai mare parte provine din cele trei companii de retail pe care le deține: Fenty Beauty, Fenty Skin și Savage X Fenty, potrivit cnbc.com

În martie, presa de peste ocean spunea că una dintre companiile menționate mai sus ar putea fi evaluată la 3 miliarde de dolari. Rihanna deține 30% din această companie. Ea deține, de asemenea, jumătate din Fenty Beauty, care a generat venituri de 550 de milioane de dolari în 2020. Cealaltă jumătate a companiei este deținută de conglomeratul francez de modă de lux LVMH.

Cifrele sunt impresionante, dar Rihanna a declarat că nu se concentrează pe evaluări și aprecieri. În 2019, ea a declarat pentru revista T Magazine din The New York Times faptul că nu a plănuit să facă o anumită avere.

Câștigătoarea a nouă premii Grammy a mai spus că vrea să doneze acei bani unor cauze nobile.

"Banii mei nu sunt pentru mine, ci întotdeauna mă gândesc că pot ajuta pe altcineva.", a spus ea.

În 2012, Rihanna a înființat un fond filantropic, Clara Lionel Foundation (CLF). Acesta își propune să "sprijine și să finanțeze inițiative revoluționare în domeniul educației și al rezistenței la schimbările climatice", potrivit site-ului său.

Una dintre primele sale inițiative, lansată la un an de la înființarea fundației, a strâns 60 de milioane de dolari pentru femeile și copiii afectați de HIV/SIDA prin vânzările din linia de rujuri ale cântăreței.

Acești bani sunt destinați organizațiilor axate și conduse de femei, tineri, comunități de culoare, indigene, de culoare și LGBTQIA din SUA și din Caraibe, potrivit sursei citate.

"La [CLF], o mare parte din muncă este înrădăcinată în înțelegerea faptului că dezastrele climatice, care sunt din ce în ce mai frecvente și mai intense, nu afectează în mod egal toate comunitățile, comunitățile de culoare și națiunile insulare fiind cele mai afectate de schimbările climatice", a spus Rihanna într-o declarație din ianuarie.

Următoarea cea mai tânără miliardară de pe lista Forbes este Kim Kardashian, în vârstă de 41 de ani, care are o avere netă de 1,8 miliarde de dolari. Kardashian și sora sa Kylie Jenner - care, la vârsta de 24 de ani, este cea mai tânără non-billionară de pe listă, cu o avere netă de 600 de milioane de dolari - și-au găsit, de asemenea, succesul atât în divertisment, cât și în comerț.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel