Retrospectiva 2021. Anul în care ne-am luat rămas bun de la numeroși artiști de renume

Data actualizării: | Data publicării:
Retrospectivă 2021, colaj foto artiști
Descriere foto: Retrospectivă 2021, colaj foto artiști

Anul 2021  a fost unul greu încercat, și asta pentru că numeroși artiși au părăsit această lume. Milioane de fani îi plâng acum.

În anul 2021, numeroase nume celebre din România au încetat din viață. În timp ce unele dintre ele au pierdut lupta cu virusul nemilos Covid-19 care face ravagii la nivel internațional, altele au fost răpuse de alte probleme de sănătate cu care se confruntau de mai mult timp și care le-au fost fatale.

Iată care sunt artiștii români care au murit în anul 2021: 

 

Petrică Mâțu Stoian

Trecerea în neființă a îndrăgitului interpret de muzică populară a îndoliat o țară întreagă. Vestea morții lui Petrică Mâțu Stoian a șocat pe toată lumea, mai ales că artistul nu dădea semne că e bolnav, motiv pentru care nimeni nu înțelege cum de acesta s-a stins din viața atât de repede. Petrică Mâțu Stoian a fost infectat cu noul coronavirus. Pentru a rezolva sechelele pulmonare cu care a rămas în urma infecției, artistul a ales să facă terapie în camera hiperbară. Pe data de 5 noiembrie, Petrică Mâțu Stoian a mers la o clinică privată pentru a face acest tratament, acolo unde și-a dat și ultima suflare. 

 

Benone Sinulescu

Vestea că Benone Sinulescu a murit a șocat o lume întreagă. Regretatul artist s-a stins din viață pe data de 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani din cauza unor unor complicații pulmonare. Potrivit declarațiilor soției artistului, acesta refuza să meargă la spital din cauza virusului COVID-19.  În urmă cu câteva luni, Benone Sinulescu a fost găsit inconștient în propria locuință. Artistul a stat în spital aproximativ două săptămâni. Inițial, Benone Sinulescu a fost internat într-un centru de îngrijiri paleative, însă când starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat, a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Arad, acolo unde medicii l-au pus pe picioare. Ulterior, organismul artistului a cedat, lâsând în urmă o durere imensă.

 

Cornelia Catanga

Vestea că artista Cornelia Catanga s-a stins din viață a șocat pe toată lumea. Regina muzicii lăutărești a plecat dintre noi, în urma infectari cu COVID-19, la doar 63 de ani. Artista a fost transportată de urgență la Spitalul Floreasca din București, însă starea ei era atât de gravă încât medicii nu i-au mai putut salva viața.

 

Petrică Cercel

Celebrul manelist s-a stins din viață, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.  Acesta era intubat într-un spital din Capitală. Înainte cu puțin timp ca acesta să își dea ultima suflare, fiul artistului a anunțat că tatăl său a fost testat pozitiv cu SARS-COV-2 și că se află intubat într-un spital din București. Starea de sănătate a artistului a fost extrem de gravă, ulterior acesta stingundu-se din viață. Familia artistului, dar și prietenii acestuia încă sunt în stare de șoc.

 

Tita Bărbulescu

 Interpreta de muzică populară Tita Bărbulescu s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani. Regretata artistă a fost apreciată și iubită de public, iar muzica ei a ajuns la inimile multor oameni. Tita Bărbulescu a fost una dintre solistele preferate ale lui Nicolae Ceaușescu. Președintele României cunoaștea toate versurile melodiilor cântate de artistă.

 

Viorica Galan Dumbravă

 

Viorica Galan Dumbravă, marea artistă din Bucovina, care a încântat ani la rând mii de români cu vocea ei, a decedat. Interpreta de muzică populară s-a stins la vârsta de 72 de ani, lâsând în urma ei un gol imens. Ulterior, starea sa de sănătate s-a agravat brusc și a primit diagnosticul dramatic: se infectase cu virusul Sars – Cov 2. A fost internată în spital la Botoșani, ulterior intubată  și, în ciuda eforturilor medicilor,  inima Vioricăi Galan Dumbravă a încetat să mai bată.

 

Petrică Moise

Petrică Moise, în vârstă de 74 de ani s-a stins din viață răpus de coronavirus. Acesta era internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.  Interpretul de muzică populară a refuzat să se vaccineze.

 

Nelu Ploieșteanu

Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață în această dimineață, la vârsta de 70 de ani. Artistul fusese infectat la începutul lunii martie cu SARS-CoV-2. Marele artist de muzică lăutărească a ajuns la spital pe data de 13 martie, unde medicii au decis să-l intubeze din cauza faptului că nu putea respira.

 

 

Ion Dichiseanu 

Actorul Ion Dichiseanu a murit la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Potrivit Ioanei Dichiseanu,  medicii l-au diagnosticat greșit pe tatăl ei cu cancer, iar în timpul unor investigații acesta s-ar fi infectat cu o bacterie agresivă, motiv pentru care a stat mai multe luni internat la ATI.

 

Florin Condurățeanu

Vestea morții lui Florin Condurățeanu a șocat o lume întreagă. În vârstă de 71 de ani, renumitul jurnalist s-a stins din viață în urma unui stop cardio respirator. 

 

Adi Bărar

Adi Bărar era internat în stare gravă la Timișoara, fiind confirmat cu virusul SARS-COV2. Muzicianul a făcut o formă severă a bolii, pe fondul unor afecțiuni mai vechi.

 

Lidia Bejenaru Botgros

 

Artista Lidia Bejenaru Botgros, soția lui Nicolae Botgros, s-a stins din viață . Familia artistei, dar și cei care au apreciat-o pe aceasta au rămas cu sufletul împietrit de durere. Interpreta de muzică populară s-ar fi confruntat cu grave probleme de sănătate, care i-au adus și sfârșitul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel