Reteta zilei: Supa de linte, beneficii uimitoare pentru sănătate

Data actualizării: | Data publicării:
Rețetă supă de linte. Foto Unsplash/ autor Damir Spanic
EXCLUSIV
Descriere foto: Rețetă supă de linte. Foto Unsplash/ autor Damir Spanic

Nutriționistul Wasim Nazer vine cu o propunere delicioasă: rețetă supă de linte, pe care o recomandă și copiilor,  datorită faptului că este o sursă complexă de proteină vegetală.

Nutriționistul Wasim Nazer a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt tipurile de supe și ciorbe care ajută la slăbit și întăresc imunitatea.


Citește și: Șase rețete de supe și ciorbe pentru slăbire și creșterea imunității, recomandate de nutriționistul Wasim Nazer

 

Supă cremă de linte – una dintre cele mai sățioase supe. Asociată des cu supa cremă de legume ori supa cremă de dovleac, datorită gustului asemănător, supa cremă de linte este extrem de sănătoasă și plină de proteine. Gustul delicios al supei de linte poate fi obținut acasă din doar câteva ingrediente și condimente. Iată cum o prepari:


INGREDIENTE


 250 g linte
 1,5 litri apă
 2 morcovi potriviţi
 1 ceapă
 1 lingura boia
 4 linguri ulei
 1 cutie pulpă de roşii
 mentă
 pătrunjel
 ardei iute
 crutoane
 sare şi piper


MOD DE PREPARARE


Rețetă supă cremă de linte:

 

Supa cremă de linte poate fi consumată drept aperitiv ori fel principal în orice moment al zilei. Este ușor de pregătit, dar pentru a te asigura, îți spunem mai jos pas cu pas rețeta de supă cremă de linte!

1. Se pun morcovii, curăţaţi şi daţi pe razatoare, la fiert, apoi, dupa 15 minute, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi roşiile. Se mai lasă să fiarbă 15 minute, după care se adaugă în oală şi lintea, ardeiul iute şi uleiul. Totul se condimentează cu boia, sare și piper.

2. Se mai lasă să fiarbă 30-40 de minute, se răceşte şi apoi se pasează cu ajutorul unui blender. Supa cremă de linte este gata atunci când și-a format consistența pe care ți-o dorești. La final, se adaugă menta și pătrunjelul și se servește împreună cu crutoane.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel