Rețeta zilei. Pui în sos cremos de brânză și vin

Retete, foto Unsplash, sursa Ambitious Creative Co.
Descriere foto: Retete, foto Unsplash, sursa Ambitious Creative Co.

Această rețetă de pui în sos cremos de brânză și vin este delicios și ușor de preparat. 

Ingrediente:


2 bucăți piept de pui tăiat în 4, pe lungime

 

Pentru marinată:

4 steluțe anason

1 băț scorțișoară rupt în jumătate

1 linguriță din aceste amestec de condimente: boia dulce, chimion măcinat, coriandru, cuișoare, nucșoara, scorțișoară și cardamom

măcinate

1/2 linguriță boia dulce

1 deget ghimbir proaspăt

câteva feliuțe de ardei iute

coaja rasa de lime + 2-3 felii

1 lingura miere de albine

200 ml vin

50 ml ulei de măsline

oregano 

 

Pentru sos:

 

2 caței usturoi

câteva fășii ardei iute

ulei pentru prăjit

6-8 roșii uscate în ulei

180 ml smântână pentru gătit

100 g parmezan ras

60 g amestec de brânzeturi care se topesc (mozzarella, cheddar, emmentaler)

piper proaspăt măcinat

sare 


Pentru garnitură: 


cartofi dulci copți


Mod de preparare:


Puiul trebuie marinat cu 8-12 ore înainte de a fi gătit. Bucățile de pui se pun într-un vad, se condimentează, punme feliile de lămîie, oregano, apoi amestecăm vinul cu ulei și miere și turnăm peste pui. 

Tava va fi acoperită cu o folie de plastic și băgată la frigider. 

Cartofii dulci vor fi copți în acest timp în cuptor. 

După ce puiul s-a marinat, prăjim bucățile în ulei încins. După ce încep să se rumenească adăugăm usturoiul și ardeiul iute. După ce s-au prăjit le scoatem din ulei. Lăsăm în tigaie doar puțin ulei și turnăm smântâna, brânzeturile și roșiile uscate și condimentăm cu piper. Lăsăm pe foc până se topește brânza, spre final putem pune în tigaie și câteva linguri din marinată. 

Așezăm pe o farfurie cartoful dulce tăiat rondele și puiul, iar peste este turnăm sosul din brânză. 


Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 29 aug, 15:54 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play