Rețeta zilei. Creveți în sos de vin. Simplu și gustos

Creveți, foto Unsplash, sursa Maggie Jung
Descriere foto: Creveți, foto Unsplash, sursa Maggie Jung

Această rețetă de creveți în sos de vin cu puțină smântână este ideală pentru o cină romantică. 

Ingrediente:


1 kg creveți 

1 ceapă galbenă 

3 căței de usturoi 

200 ml vin alb 

50 ml ulei de măsline 

200 ml smântână 

50 g unt

sare

piper 

1 ardei iute 

1 lingură de pătrunjel 

zeama de la o lămâie 


Mod de preparare:


Căliți ceapa tocată mărunt într-o tigaie și peste adăugați creveții decorticați. Când aceștia își schimbă culoarea puneți vinul peste și lăsați să fiarbă până iese alcoolul. 

Puneți sucul de la o lămâie, usturoiul zdrobit bine, dați flacăra mai încet și adăugați smântâna. Lăsați pe foc încă un minut, după care opriți aragazul și adăugați untul, sarea și piperul. 

După ce ați pus într-un platou adânc, așezați deasupra felii de ardei iute și pătrunjel tocat. 


Poftă bună!  

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 19 mai, 13:44 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play