Rețeta zilei: Mușchi de vită cu salată a la russe în aspic

Elementar01, foto pixaby
Descriere foto: Elementar01, foto pixaby

Mușchiul de vită este în continuare o sursă de inspirație pentru maeștri bucătari din lumea întreagă, care creează preparate extrem de fragede și suculente de acestea.

Multă mule are emoții, în ceea ce privește prepararea cărnii de vită, vă asigurăm, însă, căoricine poate obține o friptură perfecta de mușchi de vită, respectând cu strictețe indicațiile rețetei de mai jos.

 

Ingrediente: 

600 g mușcji de vită, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 500 g salată a la ruse, 50 ml ulei, 150 g aspic,  și 175 g maioneză.

Proces tehnologic

Mușchiul de vită se curăță de pielițe, apoi se sărează. Morcovii și ceapa se taie felii. Gogoșarii și castraveții ,murați se taie în felii subțiri pentru decor. Aspicul se topește în baie de apă fierbinte. Untul se alifiază. Salata a la russe se prepară folosind rețeta respectivă. 

Modul de preparare

Mușchiul de vită se așază într-o tavă unsă cu 50 ml, se adaugă apă, ceapă, morcovi și se introduce la cuptor. Se răcește și se porționează în felii subțiri. Peste feliile de mușchi se realizează un decor de gogoșari, castraveți și filigran de unt. Se înnapează cu aspic și se introduce la frigider.

Servirea

Preparatul se servește rece, cu salată a la russe și decor din frunze de salată verde. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Dată: 02 noi 2020, 10:32 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience