Rețetă: Preparate binevenite după mesele grele de sărbători

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

În perioada sărbătorilor facem exces de mâncare, motiv pentru care, este indicat să ne revenim cu niște preparate ușoare.

1. Salata cu pui la gratar si lipie coapta

Ingrediente (pentru 4 portii):

piept de pui fara piele si fara os 1 buc (415 g)

salata iceberg 1 buc. (450 g)

rosie 1 buc. mare (240 g)

masline 100 g

branza feta 100 g

lipie libaneza  200 g

ulei de masline 5 linguri

suc de lamaie 2 lingur

iotet balsamic 2 linguri

oregano uscat 1 lingurita cu varf

sare, piper

Preparare:

Pentru a coace lipia, incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Taiati lipiile in bucatele si distribuiti-le intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Stropiti bucatile de lipie cu ulei de masline (circa o lingura) si bagati in cuptor. Lasati cam 10 minute, avand grija sa verificati din cand in cand, pentru ca lipiile au tendinta sa se “maroneasca” repede. Scoateti si lasati bucatile de lipie sa se raceasca. Incingeti o tigaie-gratar si taiati pieptul de pui in felii. Dati-le cu sare, piper si un pic de oregano si rumeniti-le, pe ambele parti. Lasati-le sa se raceasca pe o farfurie. Intr-un bol mare, amestecati puiul (taiat bucatele), salata iceberg (curatata, spalata, scursa si taiata fasii), maslinele, feta (bucatele), rosia (tot bucatele) si lipiile coapte. Pentru vinegreta, puneti intr-un bol 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet balsamic, 2 linguri suc de lamaie, restul de oregano si piper proaspat macinat. Mixati pana cand obtineti o emulsie. Turnati-o peste salata si amestecati bine.

 

 

Ciorbă de pește

 

Ingrediente:

1 kg somon/crap/somn/stiuca

1 ceapa medie

1 ardei gras rosu mare

2-3 morcovi

2 dovlecei maricei

4-5 rosii

leustean

patrunjel

2-3 linguri de otet

sare

2-3 l apa

Preparare:

Curatam pestele si il taiem in bucati potrivite. Spalam si taiem in cubulete potrivite morcovii, ardeiul rosu, dovleceii si ceapa iar rosiile le taiem in 4 bucati. Punem apa intr-o oala si adaugam cubuletele de morcovi, ardei, dovlecei si ceapa. Acoperim oala cu un capac si le lasam sa fiarba, pe foc mic, pana cand sunt aproape fierte. Adaugam bucatile de peste si rosiile si mai lasam ciorba de peste sa fiarba pentru inca 10-15 minute maxim. La sfarsit adaugam leustean proaspat si patrunjel, tocate marunt, sare si 2-3 linguri de otet.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel