Rețetă TRADIȚIONALĂ pentru CRĂCIUN: Tobă din carne de porc

Data publicării:
Lesley Negus, foto unplash
Descriere foto: Lesley Negus, foto unplash

Toba din carne de porc este una dintre cele mai  gustoase  rețete din perioada Crăciunului 

Toba din carne de porc este o rețetă tradițională de Crăciun și nelipsită de pe masa de sărbătoare în această perioadă. 

INGREDIENTE

3 picioare de porc,1/2 cap de porc (+ limba și urechea), 1 inimă de porc, 300 gr șorici, 500 gr carne de porc (macră sau cu grăsime, cum doriți), 1 ciolan de porc, 10 boabe ienibahar, 1 linguriță coriandru boabe, 1 linguriță piper negru boabe, 2 foi dafin, 1 căpățână usturoi, sare, piper negru măcinat, 1 linguriță boia dulce

 

MOD DE PREPARARE

Se taie picioarele de porc în două pe lungime. Se spală bine carnea în apă rece, insistând mai ales pe inima. Se pune totul într-un vas mare și se acoperă cu apă fierbinte. Se lasă să se oparească timp de 10 minute. Se spală iar carnea cu apă rece. Se asează totul (exceptând carnea macră) într-o oală. Se acoperă cu apă rece, doar cât să depășească cu 2 cm. Se adaugă aromele (ienibahar, coriandru, dafin , piper boabe) și se lasaă  la fierbere. Se fierbe la foc mic timp de 2 ore. Se spumează la început și se șterge marginea oalei.

După 2 ore se adaugă carnea macră și 1 lingură de sare. Se mai fierbe încă 2 ore la foc mic. Se strecoară supă. Se strivește usturoiul pastă. Se adaugă treptată pastă de usturoi în supă, până devine usturoiată după gustul vostru. Se lasă supa 5 minute să își ia mirosul și gustul de la usturoi.

Se așează tifon în 4 straturi într-o sită așezată pe un vas. Se strecoară încă o dată supă, pentru a îndepărta usturoiul. După degresați supa .Carnea se dezosează și se  taie  fâșii lungi. Urechile și șoricul se taie fideluță. Se condimentează carnea cu sare, piper negru măcinat și boia. Adăugați condimente (sare, piper, boia), amestecați cu mâinile să se omogenizeze și apoi gustați până vi se pare potrivit de sărat și piperat. Boiaua este și pentru culoare.

Se așează carnea, într-o tavă, punând fâșiile pe lungimea tăvii. Cu dosul unei linguri apăsăți carnea în tavă, să se așeze bine.Cu polonicul turnați supă usturoiată peste carne.  Acoperiți tava cu folie de plastic. Așezați o bucată de carton (decupată după dimensiunea tăvii) deasupra. Așezați o greutate deasupra să preseze carnea. Dați tavă la frigider peste noapte, să se închege.A două zi, răsturnați tobă pe un platou.

Desprindeți folia.

Toba de porc se servește tăiată felii pe lângă o roșie și un ceai

POFTĂ BUNĂ



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel