Rețetă tradițională: Pârjoale marinate de pui

Sursa foto: unsplasj, autor Clark Douglas
Descriere foto: Sursa foto: unsplasj, autor Clark Douglas

Pârjoalele marinate cu pui sunt un adevărat deliciu și se prepară foarte ușor.

Ingrediente (4 porții)

800 g carne tocată de puiâ

8 roșii

2 cartofi

2 ardei grași

1 ou

6 căței usturoi

pătrunjel proaspăt

cimbru proaspăt

ulei

zahăr

oțet de mere

sare

piper

MOD DE PREPARARE:

Cartofii se decojesc și se fierb. După ce au fiert se pasează și se pun într-un bol. Se adaugă carnea tocată, pătrunjel tocat, ou, usturoi pisat, sare și piper. Se amestecă bine și se formează chiftele. Se prăjesc în ulei bine încins.

Roșiile se fierb 2 minute. Se decojesc și se toacă mărunt. Ardeii se taie fâșii subțiri.

Se încing 3 linguri de ulei și se prăjesc ardeii 1 minut. Se adaugă roșiile tocate. Se adaugă 2 linguri de oțet , o linguriță de zahăr, sare și piper. Se lasă să fiarbă 5 minute, după care se pun chiftelele. Se pune o crenguță de cimbru și se bagă la cuptor pentru 20 minute.

Chifteluțe în sos de bere

Pentru chiftele: 

500 g de carne tocată (amestec de porc și vită) 

4 felii de pâine

 100 ml lapte 

2 ouă 

50 g făină

 1 cățel usturoi 

două crenguțe de pătrunjel

 sare și piper

Pentru sos: 

3 cepe mici 

1 cutie de bere

MOD DE PREPARARE: 

Se așază pâinea într-un castron și se toarnă laptele peste. Se lasă la înmuiat.Carnea se pune într-un castron și se amestecă cu ouăle. Se condimentează cu sare și piper. Se mai adaugă usturoiul pisat și pătrunjelul tocat. Se amestecă.Pâinea înmuiată în lapte se stoarce și se adaugă peste carne. Dacă textura este prea moale se poate pune puțin pesmet.Într-o farfurie se pune făină. Se modelează chifteluțele cu mâinile sau cu ajutorul a două linguri și se dau prin făină.Chifteluțele se prăjesc în baie de ulei la foc mare. Se scot din tigaie când încă mai sunt puțin crude în interior, dar făcute la exterior.Se folosește o parte din uleiul folosit la prăjit chifteluțele și se prăjește ceapa. Se mai poate pune, după gust, morcov sau praz. Când ceapa începe să se rumenească se adaugă berea și apoi chiftelele.Se gătesc chifteluțele în sosul de bere timp de 10 minute fără a acoperi tigaia. Astfel, alcoolul se va evapora. După cele 10 minute acoperim tigaia cu un capac și se lăsăm să se gătească până devin foarte fragede. Dacă se evaporă prea mult din sos, puteți adăuga apă sau supă.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 01 sep 2022, 15:42 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play