Rețetă tradițională de Paște: Pască clasică

Sursa foto: unsplash, autor Sanja Borković
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Sanja Borković

Clasica pască pe care o mâncăm de Paşte este delicioasă și se prepară foarte ușor. 

INGREDIENTE

Pentru aluat 

1 kg făină

 50 g drojdie

 10 ouă

 600 g zahăr 

375 ml lapte

 375 g margarină 

coaja rasă a unei lămâi 

200 g stafide 

3 pliculete zahăr vanilinat 

1,5 kg brânză 

100 g griş 

100 g smântână 

sare

Pentru tavă:  margarină

MOD DE PREPARARE:

Se prepara o maia din drojdia care se sfarâma si se amesteca cu 3-4 linguri de lapte calduţ, 50 g faina si 50 g zahar. Se amesteca si se lasa sa faca basici.

Se toarna în mijlocul fainii si se amesteca usor. Se adauga 250 g zahar, restul laptelui, 7 oua întregi, un praf de sare, coaja rasa de lamâie, 100 g stafide, un plic zahar vanilinat. Se amesteca si se toarna alternativ si margarina Delma pentru copt şi gatit topita, dar nu fierbinte. Se amesteca si se framânta 20 de minute. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca o ora, într-un loc ferit de curenţi. Brânza se mixeaza si se amesteca cu 300 g zahar, smântâna, 100 g stafide, 3 oua şi gris.

Tava se unge cu margarină. Din aluatul crescut se rupe o bucata de marimea unei portocale, se întinde si se asaza pe fundul tavii. Din aluat, se opreste o bucata din care se va împleti crucea. Restul se modeleaza sub forma unui sul care se asaza în tava având grija sa se pastreze gol mijlocul tavii. Se pune brânza si deasupra se asaza aluatul împletit în cruce.

 Se lasa tava asa înca 10 minute si apoi se da la cuptor pentru 45-50 de minute. Se lasa sa se raceasca în tava.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 11 apr, 16:45 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play