Rețetă TRADIȚIONALĂ de Crăciun. Tobă de casă. Simplu și gustos

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Usman Yousaf
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Usman Yousaf

Această rețetă tradițională de Crăciun este delicioasă și ușor de preparat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti toba de casă. 

Ingrediente: 


1 kg carne de porc 

1 rasol de porc

600-700 g organe de porc 

2 cepe

2 morcovi

15-20 boabe de piper

2 foi dafin

ienibahar

burtă (stomac) de porc 

sare

piper


Mod de preparare: 


Carnea cu șorici se pârlește bine și se spală cu apa călduță. Organele au fost curățate și lăsate în apă rece timp de o jumătate de oră. Fierbeți fiecare limbă timp de 10 minute și curățați-o.

Puneți toată carnea într-o oală cu apă rece și aduceți-o la fiert. Schimbați apa și fierbeți din nou. Dați într-un clocot, adăugați ceapa, morcovii, sare și condimentele, acoperiți cu un capac și fierbeți la foc mic până când carnea se desprinde ușor de pe oase.

Toată carnea fiartă se taie fâșii. Se pune intr-un bol mare, se adauga putina supa si se condimenteaza cu sare si piper. Se adaugă burta de porc, se mai toarnă puțină supă și se coase ușor. 

Se pune intr-un vas mai mare si se toarna restul de supă. Se fierbe cam o ora, dar fără să clocotească și se înțeapă din loc în loc. Apoi se presează între două tocatoare de lemn și se pune peste o greutate maximă de 1 kg. Se lasa sa se raceasca până a doua zi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel