Rețetă TRADIȚIONALĂ de Crăciun. Piftie de porc

Piftie, sursa pixabay
Descriere foto: Piftie, sursa pixabay

Piftia este unul dintre cele mai iubite aperitive tradiționale de Crăciun și este nelipsită de pe mesele românilor.

INGREDIENTE:

ureche de porc

picioare de porc

căpățână de porc

morcovi

foi de dafin

sare

usturoi

 

MOD DE PREPARARE:  

Urechile, picioarele și căpățâna de porc se curăță bine, prin răzuire. După aceea se spală bine cu apă fierbinte.

Se pun toate într-o oală mare și se toarnă apă, morcovii tăiați rondele și foile de dafin.

Se lasă să fiarbă până ce zeama devine lipicioasă.

Se adaugă usturoiul pisat, precum și sare după gust, după care se vântură. Se strecoară și se pune în vase, la răcit.

După ce s-a răcit bine, o puteți pune la frigider, unde se va închega.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 01 dec, 16:56 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play