Rețetă tradițională. Cum faci cea mai bună ceapă murată în oțet

Data publicării:
Ceapă, sursa pixabay
Descriere foto: Ceapă, sursa pixabay

Ceapa murată în oțet este foarte gustoasă și e minunata cu carne la gratar, mici, chiftele, burgeri de carne sau vegani.

INGREDIENTE: 

Ceapa rosie 3 bucăți

Sare 1 lingura

Usturoi(catei)5 buc

Zahar 3 linguri

Otet de mere 500 ml

Oregano uscat 1 lingurita

 

MOD DE PREPARARE: Taiati fideluta cat mai fina ceapa. Acum peste ceapa taiata adaugati sarea si zaharul. Apoi usturoiul taiat felii subtiri, oregano si fulgi de chilli daca o vreti picanta. Amestecati-presati bine cu mainile ceapa si toate mirodeniile, sarea si zaharul. O mutati intr-un borcan de 500ml, incape perfect si nici nu trebuie mult presata. Turnati deasupra otetul de mere. Trebuie sa acopere perfect ceapa, dar nici sa curga din borcan cand inchideti capacul.

Acum puneti la frigider si peste 2 ore se poate folosi.

Dar merge pastrata pana la 2 luni in frigider si se face tot mai buna. Il puteti regla dupa sare si zahar dupa preferinte, faceti prima data cu proportiile mele si apoi schimbati cum va place.

 

POFTĂ BUNĂ!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel