Rețeta secretă de pizza a lui chef Sorin Bontea. Ai nevoie doar de câteva ingrediente

Data actualizării: | Data publicării:

Sorin Bontea a dezvăluit o rețetă delicioasă de pizza de casă.

Bucătarul chef Sorin Bontea a dezvăluit în cadrul emisiunii Chefi la cuție, de pe Antena1, o rețetă delicioasă de pizza de casă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și de foarte puțină muncă pentru a o prepara, însă acesta promite că gustul va fi unul asemenea preparatelor italienești autentice.

Ingrediente blat:

- 500 g făină

- 7 g drojdie

- sare

- 320 ml apă

- ulei de măsline 30 ml

Ingrediente sos pizza:

- ulei de măsline

- usturoi

- sos de roșii

- apă

- sare, piper, zahăr

Pentru umplutură:

- gorgonzola

- mozzarella

- roșii 

- busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Prima dată ne apucăm și facem coca. Amestecăm foarte bine ingredientele pentru aluat, până se frământă foarte bine, după care se împarte în patru, pentru a obține patru pizza. Se modelează ca niște cercuri, după care se pun într-o tavă cu folie de plastic peste ele și se pun la cuptor la 30 de grade, ca să dospească mai repede. În mod normal trebuie să stea la temperatura camerei cam o oră, dacă nu ești pe fugă, explică bucătarul chef. 

În timpul acesta, se prepară sosul de pizza. Se pune uleiul de măsline pe foc, cu usturoiul tocat, până când acesta se face galben- auriu. Se adaugă sosul de roșii, apa, sare, piper și zahărul, ca să taie aciditatea roșiilor. 

Când crește, aluatul se întinde subțire, se pune în tavă și se unge cu sosul de roșii, peste care se adaugă gorgonzola, mozzarella și se bagă la cuptor. Când se scoate de la cuptor, se adaugă feliile de roșii, busuiocul, uleiul de măsline și este gata. Poftă bună!

Rețeta delicioasă de supă cremă de legumă a bucătarului Joseph Hadad: „Este naturală 100%”

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

  • 4 kg de carne tocată de porc;
  • 500 g orez;
  • 2 kg ceapa;
  • 40 g piper;
  • 45 g sare;
  • o bucată de afumătură;
  • bulion;
  • frunze de varză murată;
  • cimbru;
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Prima dată, se toacă mărunt ceapa, după care aceasta se pune la călit într-o tigaie, până când prinde o culoare ușor aurie. După acest pas, urmează prepararea cărnii pentru umplutură, ce trebuie amestecată cu orezul spălat, cimbru, sare și piper. După ce am terminat, pregătim frunzele de varză murată și începem să împăturim sarmalele, spune cheful bucătar.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a mărturisit Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit spynews.

După ce am terminat de împachetat toate sarmalele, acestea vor fi puse într-o oală, unde nu trebuie să uităm să adăugăm și niște afumătură, pentru un gust și mai delicios. Acesta este trucul peste care bucătarul chef nu trece niciodată. Sarmalele sunt lăsate la fiert în jur de patru ore, până când carnea, dar și frunza, devin perfect fierte.

”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus bucătarul.

Sorin Bontea, cea mai bună rețetă de gogoși. Secretul pentru a obține un aluat pufos



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel