Rețetă. Salată de ardei copți cu usturoi

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Salata de ardei copți cu usturoi este un preparat delicios, care se prepară foarte rapid.

INGREDIENTE: 

3 ardei kapia verzi
2 ardei kapia rosii
1 ardei iute verde (optional)
3 roții mai mici (cca 400 gr)
1/2 linguriță oregano uscat
1/2 linguriță zahăr
1/2 linguriță chimen măcinat
2 căței usturoi
3 linguri ulei măsline
sare, piper negru

MOD DE PREPRARE:  Ardeii se coc pe grătar sau în cuptor și se curata urmând instrucțiunile de aici. Se pun într-un robot cu tot cu sucul care l-au lașat la curățare și se dau doar câteva pulsuri, cât să se maruneasca puțin, nu îi faceți pasta. Alternativ, puteți toca ardeii mărunt cu cuțitul. Într-o cratiță/tigaie mai larga (cca 25 cm diametrul) se pune 1 lingura de ulei, roșiile date pe răzătoare (se taie în doua și se dau pe răzătoare cu partea tăiată până rămâneți în mana cu pielita), oregano și zaharul. Adaugați și putina sare. Se fierb roșiile la foc mediu până scad bine de tot și se evapora apa de pe ele. Când arata că un sos vă opriți, durează cam 15-20 minute. Pe final puteți scădea focul că să nu se arda.

Într-o tigaie mica încingeți 2 linguri de ulei și adaugați usturoiul strivit și chimenul. Amestecați scurt până când simțiți miros plăcut din tigaie și luați tigaia de pe foc.
Turnați uleiul aromat de la pct. 3 peste sosul de roșii, amestecați doar cât da un clocot. Adaugați ardeii mărunțiți și amestecați iar să dea un clocot. Luați vasul de pe foc și gustați salata de sare și chimen (atenție, chimenul, mai ales cel măcinat, își pierde repede aroma; daca e mai vechi e posbil să aveți nevoie de mai mult; chimenul meu a fost proaspăt râșnit). Râșniți puțin piper negru.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel