Rețetă rapidă. Prăjitură de ciocolată fără zahăr și fără făină

Data publicării:
Prăjitură cu ciocolată, sursa pixabay/ autor Kevin Petit
Descriere foto: Prăjitură cu ciocolată, sursa pixabay/ autor Kevin Petit

Prăjitura cu ciocolată fără zhăr și fără făină este extrem de gustoasă si se prepară foarte rapid.

INGREDIENTE: 

2 banane

-2 ouă

-4 linguri de pudră de cacao

-½ linguriță de praf de copt

Pentru glazură

-50 g de ciocolată

-50 ml de lapte

MOD DE PREPARARE: Curățați bananele de coajă și tăiați-le în bucățele. Puneți ouăle, bananele, pudra de cacao și praful de copt în vasul de la blender. Pasați ingredientele respective până când veți obține o compoziție omogenă. Transferați-o într-o formă unsă cu puțin unt sau ulei rafinat de floarea-soarelui. Răspândiți-o uniform. Coaceți prăjitura timp de 5-7 minute în cuptorul cu microunde. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea. Lăsați-o să se răcească, după care răsturnați-o pe un platou. 

Pregătiți glazura:  puneți ciocolata tăiată în bucățele și laptele într-un bol termorezistent. Încălziți-le puțin în cuptorul cu microunde, după care amestecați-le până la omogenizare. Turnați și răspândiți glazura pe suprafața prăjiturii. Porționați și serviți prăjitura cu multă plăcere! Este într-atât de moale, umedă, fină și ciocolatoasă, încât veți dori să o pregătiți în fiecare zi!

POFTĂ BUNĂ!

Cheesecake cu dulceață de afine. Un desert foarte gustos

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel