Rețetă rapidă. Prăjitură de ciocolată fără zahăr și fără făină

Prăjitură cu ciocolată, sursa pixabay/ autor Kevin Petit
Descriere foto: Prăjitură cu ciocolată, sursa pixabay/ autor Kevin Petit

Prăjitura cu ciocolată fără zhăr și fără făină este extrem de gustoasă si se prepară foarte rapid.

INGREDIENTE: 

2 banane

-2 ouă

-4 linguri de pudră de cacao

-½ linguriță de praf de copt

Pentru glazură

-50 g de ciocolată

-50 ml de lapte

MOD DE PREPARARE: Curățați bananele de coajă și tăiați-le în bucățele. Puneți ouăle, bananele, pudra de cacao și praful de copt în vasul de la blender. Pasați ingredientele respective până când veți obține o compoziție omogenă. Transferați-o într-o formă unsă cu puțin unt sau ulei rafinat de floarea-soarelui. Răspândiți-o uniform. Coaceți prăjitura timp de 5-7 minute în cuptorul cu microunde. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea. Lăsați-o să se răcească, după care răsturnați-o pe un platou. 

Pregătiți glazura:  puneți ciocolata tăiată în bucățele și laptele într-un bol termorezistent. Încălziți-le puțin în cuptorul cu microunde, după care amestecați-le până la omogenizare. Turnați și răspândiți glazura pe suprafața prăjiturii. Porționați și serviți prăjitura cu multă plăcere! Este într-atât de moale, umedă, fină și ciocolatoasă, încât veți dori să o pregătiți în fiecare zi!

POFTĂ BUNĂ!

Cheesecake cu dulceață de afine. Un desert foarte gustos

 

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 28 mai, 14:16 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play