Rețetă: Pizza crocantă, fără drojdie

Data publicării:
Pizza, sursa pixabay
Descriere foto: Pizza, sursa pixabay

Pizza crocantă, fără drojdie este extrem de gustoasă și se prepară foarte ușor.

Ingrediente 

500 g faina

250 ml apa

1 lingura iaurt (cca 15 g)

10 g sare

30 ml ulei de masline

Ingrediente topping

 

1 conserva sardine in sos de rosii

1 ceapa mica

1 lingura ulei de masline

5-6 masline

oregano

1 rosie medie

parmezan

1-2 linguri suc de rosii

 

MOD DE PREPARARE:  Punem 250 g faina intr-un vas, adaugam 250 ml apa, uleiul, iaurtul, sarea si amestecam. Acoperim vasul cu o folie de plastic alimentara si il lasam sa se odihneasca 30 minute (in acest timp glutenul se dezvolta, iar aluatul va deveni mai elastic si mai usor de lucrat). Dupa 30 de minute, adaugam treptat restul fainii si framantam pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Impartim aluatul in 4 portii egale. Dam o forma rotunda fiecarei portii de aluat, apoi le aplatizam putin. La acoperim cu folie alimentara de plastic sau o carpa de bumbac usor umeda si le lasam inca 30 minute. 

Mod de preparare topping

Taiem ceapa julienne si o calim intr-o lingura de ulei de masline pana se inmoaie. Adaugam sardinele si sosul din conserva si le zdrobim cu o furculita. Adaugam oregano dupa gust si maslinele taiate in feliute subtiri. Lasam pe foc mic inca 2 minute maxim, stingem focul si lasam topping-ul sa se raceasca complet.

Mod de preparare pizza

Intindem o portie de aluat, pe planul de lucru usor pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 0,3 cm grosime si o punem in forma de pizza.Ungem pizza cu sucul de rosii, iar pe deasupra adaugam topping-ul rece. Putem adauga si pulpa unei rosii proaspete, taiata in cubulete mici. Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 250°C pentru 8-10 minute. In ultimele 2 minute, scoatem rapid pizza din cuptor, adaugam parmezan ras din belsug (eu la prima pizza, cea din imaginea de mai sus, am pus din greseala parmezanul de la inceput, dar este mult mai bine sa-l puneti inainte cu 2 minute de-a scoate pizza din cuptor).Dupa ce o scoatem din cuptor, o mai pudram, daca dorim, cu parmezan ras si o stropim cu putin ulei de masline.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel