Rețetă pentru sărbătorile de iarnă. Cornulețe fragede cu rahat

Cornulețe, foto Unsplash/ amirali mirhashemian
Descriere foto: Cornulețe, foto Unsplash/ amirali mirhashemian

Această rețetă de cornulețe fragede cu rahat este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:


550 g făină

350 g unt cu min. 80% grasime sau 245 g untură de porc

150 g zahăr pudră

2 gălbenușuri

opțional 1-2 linguri apă rece

sare

vanilie

coajă de lămâie

250 g rahat

zahăr pudră vanilat pentru pudrat

Mod de preparare:


Într-un bol punem untul rece tăiat cuburi (sau untura), făina, gălbenușurile și zahărul pudră, sarea, vanilia și coaja de lămâie. Se frământă câteva secunde. 

După aceea punem aluatul într-o folie alimentară și îl lăsăm 30 de minute la frigider.

Rahatul îl vom tăia mărunt.

Aluatul se împarte în 3 portii. Se întinde în formă de cerc. Cu o rolă sau un cuțit se taie în 16 triunghiuri.

Pe fiecare triunghi se așează o bucățică de rahat și se rulează de la bază la vârf. 

Cornulețele se bagă la cuptor pentru 15 minute la 170° C.

După ce le scoatem, le pudrăm cu zahăr vanilat. 


Poftă bună!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 15 dec, 13:16 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play