Rețetă: Paste cu sos picant de roșii și verdețuri

Paste cu sos picant de roșii și verdețuri, sursa unsplash, autor Alice Pasqual
Descriere foto: Paste cu sos picant de roșii și verdețuri, sursa unsplash, autor Alice Pasqual

Pastele cu sos picant de roșii și verdețuri sunt un adevărat deliciu specific italienesc.

INGREDIENTE:

200 gr paste lungi
2 linguri cu vârf parmezan ras
1/4 legăură pătrunjel
2 fire busuioc
2 fire mentă

Sos de roșii

1 conservă roșii (de 400 gr)
4 căței usturoi
1 linguriță cu vârf ardei iute măcinat în ulei
1/2 lingură unt
1 priză zahăr (opțional)
3 linguri ulei
sare, piper negru

 

MOD DE PREPARARE: Se rup roșiile cu furculița sau se mixează scurt în robot, cât să se mărunțească un pic.Într-o cratiță mai larga se încălzește un pic uleiul și apoi se adaugă usturoiul strivit și ardeiul iute. Se amesteca și se lasă pe foc mic până începe să miroasă plăcut.Se adaugă roșiile, sare și piper negru proaspăt măcinat. Se aduce la fierbere, se da focul la mic și se fierbe timp de 10 minute, amestecând din când în când, doar cât să scadă un pic sosul. Pe la mijlocul timpului se gusta sosul și daca e puțin acid, se adaugă puțin zahar.
Se adaugă untul și se amesteca până se topește. Daca sosul e gata înainte să fie fierte paștele se stinge focul sub sos.Se fierb pastele în multa apa cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Se scurg. Se adaugă peste sos (daca intre timp s-a răcit, se readuce la fierbere).
Se adaugă parmezanul și verdețurile tocate și cu doua linguri se amesteca până pastele sunt acoperite de sos (cca 1 minut).Se servesc imediat. ( sursa: e-retete.ro)

Creveți în sos de roșii cu unt

 

INGREDIENTE: 

500 gr creveți cruzi
50 gr unt + puțin pentru uns pâinea
2 linguri suc de lămâie
2 caței de usturoi
1 roșie medie (coapta)
1/4 legătură pătrunjel
10 frunze mari de busuioc
8 felii de bagheta (sau 3 felii de pâine țărănească)
ulei măsline

 

MOD DE PREPARARE: 

Creveții se curata de tot. Se absorb bine cu șervetele de hârtie să fie uscați și apoi se presară cu sare și se amesteca cu 1 lingura de ulei.Se unge pâinea pe o parte cu un strat subțire de unt. Se taie roșia felii nu foarte subțiri, să reziste la copt și se ung cu puțin ulei pe ambele parti.Se încinge bine o tigaie larga (cca 26-20 cm). Se aseaza pâinea cu untul în jos și se prăjește 1-2 minute, doar până e plăcut rumena.Se aseaza apoi rosiilein tigaie și se coc și ele cate 2 minute / partea. Le scoateți într-un bol. Scoateți pielita de pe ele, vă veni ușor jos. Le sfărâmați apoi bine cu o furculiță, presărând și putina sare. Daca simțiți parti tari (în zona cotorului, care nu se sfărăma) le scoateți din piure.Ștergeți tigaia cu un șervețel de hârtie daca suscul de roșii s-a caramelizat pe fund. Prăjiți creveții în ture, fară să fie înghesuiți în tigaie. Prăjiți cate 2 minute / partea, doar până devin roz și se rumenesc ușor.Când toți creveții sunt gata, îi puneți pe toți în tigaie și trageți tigaia de pe foc, ea ar trebui să fie acum foarte încinsă. Daca e extrem de încinsă o lașați să se potolească 1 minut.Adaugați apoi untul și scuturați tigaia astfel încât untul să se topească și să acopere creveții. Adaugați imediat sucul de lămâie, puneți tigaia înapoi pe foc și lașați să de doar un clocot.Adaugați piureul de roșii și pătrunjelul tocat și lasați să fiarbă împreună până sosul se leagă, cam 2  minute.Adaugați usturoiul strivit și busuiocul tocat și lașați să mai fiarbă împreună 1 minut.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 15 feb, 13:13 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play