Rețetă înghețată irezistibilă cu ingrediente naturale

Data publicării:

Înghețata naturală este delicioasă și poate fi făcută chiar și acasă, folosind ingrediente simple și sănătoase. 

Iată o rețetă de bază pentru înghețată naturală, fără conservanți și aditivi:

Ingrediente:

2 căni de smântână pentru frișcă (minimum 30% grăsime)

1 cană de lapte integral

3/4 cană de zahăr

1 linguriță de extract de vanilie

1 praf de sare

Instrucțiuni:

Pregătirea ingredientelor:

Amestecă într-un bol mare smântâna pentru frișcă, laptele, zahărul și sarea. Bate amestecul cu un tel până în momentul în care zahărul este complet dizolvat. Apoi, adaugă extractul de vanilie și amestecă bine.

Răcirea amestecului:

Acoperă bolul.  Pune-l la frigider pentru cel puțin 1-2 ore. De preferință să îl pui peste noapte. Amestecul trebuie să fie foarte rece înainte de a fi procesat în aparatul de înghețată.

Prepararea înghețatei:

Toarnă amestecul rece în aparatul de înghețată. Procesul durează de obicei 20 - 30 de minute, în funcție de aparat.

Dacă nu ai un aparat de înghețată, poți turna amestecul într-un recipient mare. Pune-l în congelator. Amestecă energic cu o furculiță sau cu un mixer la fiecare 30 de minute cu socpul de a sparge cristalele de gheață și, totodată, pentru a obține o textură cremoasă. Repetă acest proces de 4-5 ori sau până când înghețata ajunge la consistența pe care o dorești.

Congelarea înghețatei:

Transferă înghețata într-un recipient etanș și pune-o în congelator pentru cel puțin 2 ore înainte de a o servi. Acest pas permite înghețatei să se întărească, dar și să capete consistența potrivită.

Sfaturi și variații

Înghețată de fructe:

Adaugă piure de fructe proaspete sau congelate (căpșuni, zmeură, mango, ș.a.m.d.) în amestecul de bază. Ajustează cantitatea de zahăr în funcție de cât de dulci sunt fructele.

Înghețată de ciocolată: Adaugă 1/2 cană de cacao pudră în amestecul de lapte și smântână. Poți adăuga și bucățele de ciocolată pentru a obține o textură crocantă.

Înghețată cu iaurt: Înlocuiește o parte din smântână sau lapte cu iaurt natural pentru o înghețată mai ușoară și mai sănătoasă.

Înghețată vegană: Înlocuiește smântâna și laptele cu lapte de cocos sau lapte de migdale și folosește un îndulcitor natural, precum siropul de agave sau mierea.

Sunt doar câteva sugestii cu scopul de face o înghețată naturală și delicioasă acasă. Experimentează cu diferite arome și ingrediente pentru a reuși să găsești combinațiile tale preferate!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel