Rețetă: Înghețată de cireșe

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Lindsay Moe
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Lindsay Moe

Înghețata de cireșe este un adevărat deliciu pentru zilele călduroase de vară. 

INGREDIENTE 

1 kilogram cireșe 

2 albușuri 

150 g zahăr 

1 pahar și jumătate de apă 

2 linguri zeamă de lămâie

 400 g frișcă 

2 linguri lichior de cireșe

MOD DE PREPARARE: Se îndepărtează sâmburii cireșelor.Separat se fierbe apa. Se adaugă zahărul și se mai lasă să fiarbă 5 minute.Se adaugă lichiorul de cireșe peste siropul de zahăr.Albușurile se bat spumă și se adaugă siropul de zahăr treptat, fără a opri mixarea.Peste amestecul obținut se adaugă cireșele și zeama de lămâie. Se amestecă.Se adaugă treptat și frișca.Înghețata de cireșe se dă la frigider timp de minim 5 ore.

Înghețată de AVOCADO

INGREDIENTE

 2 avocado 

1 lămâie 

1 iaurt grecesc

 1 lingură de miere 

2 linguri de zahăr 

100 ml de lapte

 1 linguriță de extract de vanilie

MOD DE PREPARARE: Avocado se taie în două, se îndepărtează sâmburele și se scoate pulpa.Se spală bine lămâia și se rade coaja. Lămâia se taie în două și se se stoarce o jumătate. Două lingurițe de zeamă de lămâie se pune peste pulpa de avocado.Pulpa de avocado se pasează cu lingurița sau cu blenderul până se obține un piure cremos. Opțional, se poate adăuga o banană pasată pentru un plus de cremozitate.Se adaugă mierea, zahărul și iaurtul grecesc cu ajutorul unei spatule.Se mai adaugă laptele, răzătura de lămâie și extractul de vanilie. Pentru cine ține post, laptele de vacă se poate înlocui cu lapte de ovăz, migdale, orez, cocos etc. Pentru un plus de culoare se poate adăuga colorant alimentar verde.Înghețata de avocado se pune la congelator pentru cel puțin două ore.

 

Înghețată de ciocolată amăruie

 

INGREDIENTE: 

8 galbenușuri

175 gr zahăr brun

1 l lapte

200 gr ciocolată amăruie (cu 70% cacao)ruptă în bucăți

250 gr pudră de cacao

MOD DE PREPARARE:  Bate galbenușurile cu zahărul, cu mixerul, până ce se îngroașă și capătă o culoare pală.
 Toarna laptele intr-o cratita, adauga ciocolata si cacaoa si lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, pana ce ai obtinut un sos de ciocolata.Toarna, putin cate putin, acest sos peste galbenusuri, amestecandu-le continuu.
 Toarna compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si pune-l la congelator pentru 2-3 ore, pana ce incepe sa se intareasca, apoi scoate-o, amesteca-o si pune-o la congelator din nou (repeat aceasta procedura de inca 2 ori).Lasa inghetata sa se inmoaie in frigider cu 20-30 minute inainte de a o servi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel