Rețetă festivă: Rulada lui Moș Crăciun

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Rulada lui Moș Crăciun este o adevărată bunătate pentru masa festivă.

INGREDIENTE

Pentru montat

 300 ml frisca lichida

 90 g unt

 6 oua

 3 foi gelatina

 100 g ciocolata alba

 100 g ciocolata cu lapte

 100 g ciocolata neagra

Pentru cremele de baza

 65 g unt 

250 ml frisca lichida 

12 g cacao

 100 g ciocolata neagra 

70 g zahar cristale 

4 oua

Pentru spuma de ciocolata

 50 g unt 

2 linguri cacao

 1/2 plic praf de copt

 120 g faina

 150 g zahar pudra

 4 oua

Pentru aluat

 50 ml zeama de compot

Pentru decor 

fructe ciocolata 

nuca de cocos

 

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru aluat, se freaca galbenusurile cu zaharul pâna ce amestecul se albeste. Se topesc 30 g unt. Se amesteca faina, praful de copt, sarea, cacaua si apoi se adauga crema de galbenusuri. Se amesteca de jos în sus si, continuând amestecarea, se pune untul topit. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se pun întâi doua linguri din spuma rezultata în amestecul cu faina, se amesteca si apoi se adauga spuma de albus. Tava de copt se tapeteaza cu hârtie, se unge cu restul untului, se toarna aluatul si se coace 15 minute.

 Pentru spuma de ciocolata, se amesteca zaharul cu 50 ml apa, se pun pe foc si se lasa la fiert 4 minute. Se pun ouale într-un castron, si în timp ce se bat cu mixerul, se toarna siropul fiert. Se bat pâna ce amestecul se albeste si capata o consistența spumoasa. Se topeste ciocolata cu untul, se adauga cacaua si se amesteca. Se bate frisca spuma si apoi se amesteca alaturi de cele doua compoziții de oua si de cacao.

Pentru cele 3 straturi de crema baza, în trei castroane diferite se pun cele trei tipuri de ciocolata rupte bucați si se topeste fiecare ciocolata la bain-marie. În ciocolata alba se adauga o lingura de frisca si apoi se topeste. Se înmoaie cele 3 foi de gelatina, se repartizeaza în cele trei ciocolate topite și se amesteca. Apoi, în fiecare ciocolata se pun câte doua galbenusuri si 30 g unt. Se bat albusurile spuma si frisca se bate si ea. Se repartizeaza cele doua spume în cele trei tipuri de ciocolata si se amesteca.

Pentru montarea acestui tip de rulada se foloseste o sticla de plastic care se taie 15 cm, pe lung. Prin gaura facuta se asaza aluatul copt, eventual se taie în doua si se umezeste cu o pensula înmuiata în zeama de compot. Se toarna întâi cele trei tipuri de ciocolata si dupa fiecare, alba, cu lapte si neagra, se pune rulada la frigider pentru 10 minute. Dupa ce a stat 10 minute la frigider peste cea de-a treia ciocolata se toarna spuma de ciocolata. Se da la rece pentru 6 ore. Se orneaza cu fructe, ciocolata și nuca de cocos.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel