Rețetă festivă: Negresele lui Moș Crăciun

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

În prag de sărbători, un desert delicios cu ciocolată şi fructe, într-un decor tematic face minuni în familie. Negresele lui Moș Crăciun sunt perefecte pentru masa festivă.

INGREDIENTE

 3 oua medii

 150 g zahar

 100 g faina 

3 linguri cacao

 1/2 plic praf de copt

Pentru caciulitele lui Mos Craciun 

350 g frisca lichida

 15 bucati capsuni intregi

 80 g unt 

300 g ciocolata menaj 

2 bucati fiole

esenta vanilie

 

MOD DE PREPARARE:

Încinge cuptorul la foc mediu şi tapetează o tavă mare cu hârtie de copt şi ulei.

Amestecă pe bain marie ciocolata menaj şi untul cu zahărul, până la topirea completă. Se dă deoparte şi se lasă să se răcească.

Separat, se amestecă gălbenuşurile cu sarea, esenţa de vanilie, pudra de cacao şi alte arome. Toarnă ciocolata după ce s-a topit, amestecă bine, apoi adaugă făina cu praful de copt. Bate albuşurile şi înglobează încet, fără să spargi toate bulele de aer.

Se toarnă aluatul de negrese în tavă şi dă la cuptor pentru circa 20 de minute. Se testează dacă este gata cu o scobitoare.

Între timp, cât negresa este la cuptor se bate frişca lichidă cu puţin zahăr (dacă nu este deja îndulcită) şi esenţă de vanilie.

Când negresa s-a răcit de tot, se desface din tavă, se taie cuburi şi pe fiecare cub se pune cu un poş puţină frişcă, o căpşună şi vârf de căciuliţă din frişcă.

 

POFTĂ BUNĂ!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel