Rețetă delicioasă: Hering marinat

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Heringul marinat este un adevărat deliciu și se prepară foare ușor. 

INGREDIENTE: 

 

4 heringi filetati (aprox. 350 gr file hering)

Marinata

1 lamaie bio
3 catei mari usturoi
2 fire marar
2 fire menta proaspata
15 linguri otet
15 linguri ulei masline
sare, piper negru, fulgi de chili

Pentru servire

1 ceapa rosie (mica)
2 fire ceapa verde
1 lingura capere (in otet sau sare)
4 fire patrunjel
3 linguri ulei masline extravirgin

 

MOD DE PREPARARE: Fileurile de hering se taie in doua pe lungime (sa aveti 8 bucati). Se sterg bine cu servetele de hartie si apoi se presara generos cu sare, piper negru si fulgi de chili. Se picura o lingura de ulei peste ei si se maseaza sa se acopere peste tot.
Se incinge bine o tigaie antiaderenta . Se frig fileurile in transe, fara sa le inghesuiti, cate 1 minut pe prima parte (cu pielea in jos) si apoi 30 secunde pe a doua. Fileurile sunt mici, trebuie gatite rapid.
Pe masura ce le frigeti, scoateti fileurile intr-un vas cat mai ingust. Printre fileurile fierbinti, pe masura ce le asezati in vas, presarati felii de usturoi, fasii de lamaie (de la 1/2 lamaie, luate cu aparatul de legume), frunze de menta si marar rupte cu mana.La final adaugati otetul si apoi uleiul. Acestea trebuie sa acopere complet pestele. Daca nu ajunge, mai adaugati treptata cate o lingura de otet si apoi una de ulei pana sunt acoperite.Lasati sa se marineze la frigider peste noapte.
A doua zi scoateti vasul din frigider si lasati sa revina la temperatura camerei. Scoateti cu grija fileurile pe un platou sau intr-un vas larg in care sa stea pe un singur strat. Luati si putina marinata, frunze de marar, menta si usturoi.Tocati ceapa rosie cubulete marunte. Presarati sare peste ele si lasati sa stea 10 minute. Adaugati 3 linguri suc de lamaie si lasati sa mai stea 15 minute. Adaugati caperele, ceapa verde tocata rondele si patrunjelul tocat fin. Radeti coaja de la 1/4 lamaie. Adaugati 3 linguri de ulei proaspat si amestecati bine.
Turnati acesta amestec peste fileurile de hering. Pot fi servite imediat. Se pastreaza la frigider.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel