Rețetă de vedetă. Carmen Brumă îți arată cum să prepari plăcintă cu brânză dulce deghizată în chec cu cacao

Carmen Brumă a dezvăluit rețeta pentru plăcinta cu brânză dulce deghizată în chec cu cacao.

INGREDIENTE: 

800 grame de brânză dulce amestecată cu ricotta (un sfert de ricotta),

200 grame de stafide,

șase ouă,

8-10 linguri de zahăr,

4 pliculețe de zahăr vanilat,

2 linguri esență de vanilie și 2 de lămâie,

coaja rasă de lămâie (atenție să nu fie tratată chimic!),

6-7 linguri de făină fără gluten,

o lingură praf de copt care se dizolvă cu puțină zeamă de lămâie

 

MOD DE PREPARARE: 

 

Se amestecă brânza cu zahărul, stafidele, esențele, coaja de lămâie și ouăle cu o lingură de lemn. Se încorporează treptat și făina. Se adaugă praful de copt dizolvat în puțină zeamă de lămâie, apoi se așează totul într-o tavă pe hârtie de copt. Deasupra se pudrează jumătate de linguriță de cacao și se amestecă doar la suprafață cu o scobitoare. Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180-200 grade pentru aproximativ 30-35 minute.

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 09 aug, 10:52 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play